2017-ben jöhet a Samsung Galaxy X?

A dél-koreai gyártó nagy dobásra készül, az új sorozat első tagjának kijelzője ugyanis több érdekességgel szolgál, például hogy hajtogatható lesz.

A Samsung központú SamMobile értesülései szerint a dél-koreai techóriás 2017-ben nem kevesebb, mint öt darab zászlóshajó kiadására készül. Néhány évvel ezelőttig még csak maximum két ilyen modellt mutattak be egy évben, a Galaxy S sorozat egy tagja az esztendő elején, a Note-é pedig a végén látott napvilágot. Tavaly már négy ilyen készüléket is láthattunk, szóval nem lehetetlen az előbb említett mennyiség sem. Ha hihetünk tehát az értesüléseknek, jövőre jöhet a Galaxy S8 és S8 edge, később pedig a Note 7 és Note 7 edge.

Akár ilyen is lehet, bár ez talán még inkább egy távoli jövő terméke
Akár ilyen is lehet, bár ez talán még inkább egy távoli jövő terméke (forrás: Nova Scientia) [+]

Na de mi lesz az ötödik elem? A pletykák szerint a Galaxy X, ami igazán forradalmi újítás lehet a mobiliparban, a kütyü ugyanis 4K felbontású kijelzővel érkezhet, méghozzá PenTile subpixeles elrendezésben. Nem csak, vagy nem pont ez lehet a Project Valley néven fejlesztés alatt álló mobil egyik/legnagyobb ütőkártyája, hanem az összehajtogatható megjelenítő, ami új utat nyithat mind a felhasználóknak, mind a gyártóknak, nem utolsósorban pedig a táblagépek és a telefonok közötti határ eltörlésének. A Samsung már egyébként több ezzel kapcsolatos szabadalmat is levédetett, sőt, koncepcióvideót is láthattunk már, szóval előbb vagy utóbb tényleg láthatunk ilyen eszközt a piacon.

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy S7 - páratlan galaxiS

    A Samsung legújabb zászlóshajója ránézésre nem tűnik a haditengerészet forradalmának, a tavalyi flottaparancsnok mégis veteránnak érződik, amint a fedélzetre lépünk, pláne, ha a gépházba is lenézünk.

  • Samsung Galaxy S7 edge - a tökéletesség határán

    A Samsung hallgatott a felhasználókra: az ismerős ívek por- és vízálló burkolatot, microSD kártyafoglalatot, hatalmas telepet és ultragyors kamerát rejtenek. Szinte minden területen van fejlődés, ez tényleg modellváltás.

  • Samsung Galaxy Alpha - valóban egy karakter

    Az Alpha kecses fémkeretes házzal, komoly hardverrel, Cat.6-os LTE modemmel, Super AMOLED kijelzővel és ujjlenyomat-olvasóval kíván az ősz egyik nagy slágere lenni.

Hirdetés