30%-kal erősíthet az AMD GPU a következő Exynosban

Az RDNA 2 architektúrára épülő grafikus gyorsító tetemes teljesítményelőnyt hozhat. A Samsung eközben Apple és AMD processzormérnököket csalogat.

Évekig használt a Samsung a saját mobilos lapkakészleteiben ARM Cortex dizájnon alapuló, saját tervezésű Mongoose processzormagokat, miközben a GPU oldaláról az ARM Mali szériára hagyatkozott, különösebb módosítás nélkül. Hamarosan fordulhat a trend: az Exynos 2100 már maradt a sima Cortex-X1, A78 és A55 processzormagok mellett, míg a folytatása esetében a GPU kaphat külön utas megoldást az AMD RDNA 2 architektúra jóvoltából.

Dr. Lisa Su az AMD computexes keynote-jén nyíltan beszélt az RDNA 2 architektúrát bevető Samsung lapkáról
Dr. Lisa Su az AMD computexes keynote-jén nyíltan beszélt az RDNA 2 architektúrát bevető Samsung lapkáról [+]

Koreai lapértesülések szerint az Exynos 2200 néven emlegetett, laptopba és telefonba egyaránt várt chip 30%-os teljesítménynövekedést hozhat grafikus feladatokban elődjéhez képest, és 10%-os előrelépést az ARM következő generációs Mali GPU-jával összevetve, ergo úgy tűnik, megéri az összefogás az AMD-vel. A Samsung ugyanakkor hamarosan leporolhatja saját fejlesztőkészletét is: ugyanazon forrás szerint a dél-koreai óriás ismét egyéni CPU magok tervezésébe foghat, és az Apple, illetve az AMD felől is csalogathat szakértőket és mérnököket. Azért ezeknek a processzormagoknak várhatóan még odébb van a bemutatkozása.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés