500 euró lett az Amazfit Falcon

Hivatalos az Amazfit legújabb órája: titán tokozás, kétsávos GPS, 20 ATM védelem jár 210 ezer forintért.

Nincs több titok az Amazfit legújabb órája körül, bemutatkozott a Falcon, s egyből elfoglalta a trónt a cég termékkínálatának csúcsán. Az Amazfit Falconra prémium strapabíró okosóraként hivatkozik a gyártó, a tokozás TC4-es titánból készül, korrózióálló, az óra háza mellett pedig a négy fizikai gomb is titánból van. A ház megfelelt a MIL-STD 810G szabvány elnyeréséhez szükséges kritériumoknak és 20 ATM minősítése is van, amivel állítólag 200 méteres mélységig bírnia kell a vizet. Ez az első óra 20 ATM minősítéssel az Amazfit kínálatában.

Az Amazfit FalconAz Amazfit FalconAz Amazfit Falcon Az Amazfit Falcon (forrás: Amazfit) [+]

Méreteit tekintve 49,45 x 47,2 x 12,95 milliméteres házról beszélhetünk, ez szíj nélkül 64 grammot nyom. A beépített kör alakú kijelző AMOLED technológiájú, 1,28”-es az átmérője, rajta 416 x 416 pixellel (326 ppi), felette zafírkristály-üveg védelemmel. Az ujjlenyomat-taszító réteg mellett a kijelző jellemzője, hogy maximális fényessége 1000 nitre rúg. A Falcon a standard 22 milliméteres gyorskioldós szíjakat használja, a dobozban szilikon szíjat mellékel a gyártó, mely 150 és 205 milliméter közötti átmérővel rendelkező csuklóra jó.

(forrás: Amazfit) [+]

Az óra fontos tulajdonságai között szerepel, hogy hat navigációs rendszerhez is képes csatlakozni és immáron alap a kétsávos GPS (L1 és L5) a navigáláshoz és az útvonalrögzítéshez. Az óra képes a rögzített útvonalon visszavezetni használóját a start pozíciójába, valamint képes a legrövidebb útvonalat is. A Zepp alkalmazáson keresztül lehet útvonaltervet importálni, ezeken képes valós idejű navigációt is biztosítani. Az viszont fontos adalék, hogy a valós idejű navigáció és a starthoz való visszavezetés funkciók majd OTA frissítés formájában érkeznek az órára, és csak limitált számú sportmódot támogatnak: például ilyen a futás, séta, biciklizés, hegymászás, túrázás, nyílt vízi úszás és hajózás, valamint ezek speciálisabb változatai, mint a hegyi kerékpározás.

A navigáció jellemző tulajdonságai az Amazfit FalconbanA navigáció jellemző tulajdonságai az Amazfit Falconban A navigáció jellemző tulajdonságai az Amazfit Falconban (forrás: Amazfit) [+]

Az Amazfit óráinál alapnak számító egészségügyi funkciók itt is adottak, a BioTracker 3.0 PPG szenzor által követhető az órával a szívritmus, a véroxigénszint, az alvás, a stressz, valamint a gyártó szerint akár 150 különböző beltéri vagy kültéri sport, melyek közül 8 darabot automatikusan is képes felismerni az eszköz. Edzések közben a kijelző bekapcsolva maradhat, az órát lehet Bluetooth 5.0-val kiegészítőkhöz (pl. mellkaspánt, biciklis kiegészítők) is csatlakoztatni a telefon mellett, ezen adatokat a Zepp alkalmazásban gyűjti össze a rendszer, ahonnan a Strava, a Google Fit, Apple Egészség, Relive és Adidas Running alkalmazásokba szinkronizálnak is. A Falcon gyorsulásmérővel, giroszkóppal, iránytűvel, barometrikus magasságmérővel és környezeti fényérzékelővel van felszerelve, valamint található benne 2,4 GHz-es Wi-Fi, amin keresztül a 2,3 GB szabad helyre térképeket, zenét másolhatunk. Telefonból Android 7.0 vagy iOS 12.0 rendszert futtató a minimum követelmény társként az óra mellé.

A Zepp alkalmazás kell Androidra vagy iOS-re a szinkronizáláshoz.
A Zepp alkalmazás kell Androidra vagy iOS-re a szinkronizáláshoz. (forrás: Amazfit) [+]

Az akkumulátor 500 mAh-s, átlagos használat mellett a gyártó szerint két hétig bírja egy töltéssel és két óra az 5 pines mágneses csatlakozón keresztül feltölteni a lemerült Falcont. Akkumulátorkímélő módban 30 nap, erőteljes használat mellett 7 nap az ígért üzemidő, a GPS használatával a legpontosabb módban 21 óra, kiegyensúlyozott módban 38 óra, energiatakarékos módban pedig 50 óra a folyamatos működés, amit a Falcon a gyártó szerint biztosítani tud.

500 mAh-s akkumulátor dolgozik az órában.
500 mAh-s akkumulátor dolgozik az órában. (forrás: Amazfit) [+]

Az eszköz értékesítése elindult az Egyesült Államokban 500 dollárért, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban 500 euróért, az Egyesült Királyságban pedig 500 fontért az Amazfit saját oldalán és az Amazonon keresztül. Az elkövetkező hetekben az AliExpressen is megjelenik az eszköz, valamint bővülni fog az országok listája, ahol árusítják. Az eurós árat alapul véve, például a német Amazonon keresztül 210 000 magyar forintot kell minimum kifizetni az óráért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés