A Fitbit is beelőzte a Samsungot

Az EKG engedélyeztetése elég macerás Európában, de az Applenek és most a Fitbitnek is sikerült.

A legújabb, csúcskategóriás okosórák legfontosabb egészségmonitorozással kapcsolatos alapfunkciója manapság már az elektrokardiogram, ehhez képest Európában eddig az Apple volt az egyetlen gyártó, aki valóban elérhetővé is tudta tenni a lehetőséget a felhasználók számára. Az engedélyeztetési folyamat az almás cégnek is hónapokba telt, de viszonylag záros és tűrhető határidőn belül aktiválta az EKG-t. A Samsung ugyanakkor még mindig várakozik, pedig már a Watch Active2 is így lett beharangozva.


[+]

A nemrég bemutatott és megelégedéssel tesztelt Galaxy Watch3 esetében azonban nem sok szó esett erről a funkcióról, tekintve, hogy még mindig nincsenek meg az engedélyek, noha a készülék hardveresen alkalmas a feladatra. Mindeközben viszont a Fitbit is aktivizálta magát és bedobta a Sense-t, ami az első eszköz a gyártó portfóliójában, amely frissítés formájában megkapja a szívritmusfigyelést, nem csak az Egyesült Államokban, de Európában is.

A Fitbit Sense egyébként egy teljes körű funkcionalitással, beépített GPS-szel és NFC-vel rendelkező, négyzetes AMOLED kijelzővel szerelt modell, amely október 16-tól lesz elérhető az európai piacon. Addig is 330 eurós áron rendelhető elő a gyártó hivatalos oldalán. De, hogy a Samsunggal mi lehet, azt még mindig nem tudjuk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés