Megérkezett az EKG a Galaxy Watch 3-ra

Az Egyesült Államokban. Itthon egyelőre még a Galaxy Watch Active 2 sem kapott engedélyt, pedig ez volt a selling point a tavalyi bemutatáskor.

A tavalyi Galaxy Watch Active 2-t lényegében az EKG különböztette meg az első Galaxy Watch Active-tól, meg persze a virtuális funkciógyűrű, de azt az első generáció is megkapta egy frissítéssel. A szívritmusfigyelés viszont azóta sem elérhető, pedig meglehetősen nagy hangsúlyt fektettek rá a bemutatón. Egyelőre csak Dél-Korea élvezheti a Galaxy Watch Active 2 teljes funkcionalitását, amit a vérnyomásmérés fog kiegészíteni, valamikor mostanában.

Joggal merül fel a kérdés, hogy a Samsung új okosórája, a szintén EKG-val és véroxigénszint mérővel bemutatott Galaxy Watch 3  teljesértékűen használható lesz-e itthon is és főleg mikor, tekintve, hogy az Európai Unióban nehézkesnek tűnik az engedélyeztetési eljárás. Ezt egyelőre nem tudjuk, de biztató, hogy az Egyesült Államok Élelmiszer- és gyógyszerfelügyelete (FDA) már korábban engedélyezte a funkciót, amit egy frissíts formájában most aktivált is a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés