A Galaxy Fold5 egy vékonyabb Fold4, amit rendesen össze lehet végre csukni

Az aktuális S23 kameráit kapta meg az összecsukható Samsung friss kiadása.

Menetrendszerűen érkezik már az őszi dömping elején a Galaxy Fold éppen aktuális kiadása, amely mindig egy kicsit jobb, mint az előző, de a Fold3 óta azért óriási változások már nincsenek. A Fold1 bumfordiságát még mind elfogadtuk, hiszen ez volt az első globális termék szényitható kialakítással, a Fold2-nél sok-sok dolog sokat javult, a Fold3-nál pedig elértük azt a formát, amit azóta inkább csak csiszolgatnak a koreai cégnél.


[+]

A Fold5 egy aktualizált Fold4, de egy dologban mindenképpen többet nyújt, mint az új chipset (Snapdragon 8 Gen 2), vagy az S23-ból átemelt kamerarendszer (50 + 12 + 10 MP), ez pedig a sokat kritizált összecsukhatósági rés, ami eddig az összes Foldot jellemezte, vagyis a Fold1 óta nem lehetett ezeket a mobilokat úgy összehajtani, hogy ne lássunk át a telefon két fele között. A Fold5 nem csak 10 grammal könnyebb lett, hanem összecsukva 2,4 mm-rel vékonyabb is. Ez talán nem tűnik soknak, de pont ennél a terméknél számít, noha talán többen örültek volna, ha maradnak a tavalyi dimenziók és az akkumulátort, vagy a töltés sebességét növelik, ez ugyanis most is 4400 mAh-s és 25 wattal tölthető. Mint négy éve...


[+]

A kijelzők kapcsán egy bitnyi változás nincs papíron, vagyis kívül 6,2 inches, hosszúkás, 2316 x 904 pixeles, 23,1:9 képarányú, 120 Hz-es AMOLED-en lehet maszatolni, belül pedig 7,6 inches, 2176 x 1812 pixeles ablakunk van, aminek tetején továbbra is rejtett az előlapi kamera. Viszont a fénysűrűség 20%-ot emelkedett, a pontszerű maximum 1750 nites. A házon belül nem csak a chipset lett friss, (Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy), hanem a hűtés is nagyobb.


[+]

A hátlapra felkerült az aktuális S23 kameraszettje, 50 megapixeles, optikailag stabilizált 50 megapixeles főkamerával, 12 megapixeles ultraszéles és 10 megapixeles, 3x zoomra alkalmas telés lencsével. Az S-Pen támogatás továbbra is adott (ahogyan az IPX8-as vízállóság is), alkottak egy új tokot is hozzá, ahol a toll nem a zsanér mellett, hanem a telefon hátsó részén kapott helyet. Az új Fold5 már előrendelhető, a mostanában szokásos akcióval, vagyis mindenki eggyel nagyobb tárhelyet kap, ami 256 GB-ról indul, de van 512-es és 1 TB-os kiszerelés is minden esetben 12 GB RAM társaságában. A hazai árazásban nincs meglepetés, a Fold eddig is a Samsung legdrágább masinája volt, ez nem változik, a kínálat 770 ezer forintról indul, az 512 GB-os kiszerelésért 820 ezer forintot kell az asztalra tenni, az 1 TB-os csúcsmodell ára pedig 910 ezer forint. Vannak készülékbeszámítási opciók is, az összes elérhető kedvezményről itt lehet tájékozódni.

Azóta történt

Hirdetés