Hamar megadta magát a Razr 40 Ultra

A Samsungok ellenben elismerésre méltóan bírják a mindennapi gyűrődést.

Többször bebizonyosodott, hogy a hajlítható készülék, noha sérülékenynek tűnnek, mégsem olyan kényesek. Ez továbbra is igaz például a Samsung legújabb modelljeire, a Z Fold5-öt még direkt sem lehet megroppantani (pedig Zack tényleg nem finomkodott), de a Motorolával kapcsolatban már nem maradéktalanul helytálló az állítás, noha így is lazán bírja egy-másfél évig, ha átlagosan napi 60-100 nyitással számolunk. A Mrkeybrd tesztje alapján a Razr 40 Ultra a közelében sincs annak, amit a gyártó kiszámolt, nem mintha a Motorola direkt valótlant állított volna.

A valóságban ugyanis nem gépek niytogatják a készülékeket mindig tökéletesen ugyanolyan erővel és erőeloszlással, ami ezek szerint (de mondjuk sejthető is volt) jelentős eltérést eredményez a teszkörnyezetben elért eredmények és a mindennapi felhasználás között. A Razr 40 Ultrának elvileg 400 ezer nyitást kellene kibírnia, ehhez képest az első hibajelenség 40 ezer körül jelentkezett, majd 123 ezernél végleg megadta magát.

Nem a Z Flip5, hanem a számláló ment tönkre idő előtt. A Razr 40 Ultra 123 ezer, a Flip5 401 ezer nyitásnál adta meg magát.
Nem a Z Flip5, hanem a számláló ment tönkre idő előtt. A Razr 40 Ultra 126 ezer, a Flip5 401 ezer nyitásnál adta meg magát. [+]

Valószínűleg egyébként laborkörülmények között a Samsung is hasonló eredményre jutott, de kalkulálva az emberi tényezővel, 200 ezerben határozta meg a rendeltetésszerű használat felső határát a Z Flip5 esetében (ami még mindig éveket jelent), biztos, ami biztos alapon. Ebből kiindulva különösen jól mutat, hogy a Flip5 lazán elvan akár 401 ezer nyitással is, mielőtt bármi baja lenne, arról nem is beszélve, hogy a zsanér hasonlósága ellenére, mérföldekkel jobban tűri a mostoha körülményeket, mint a Motorola ajánlata.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés