Újabb jó pont az Z Flip5 mellett

Nem csak a zsanér lett szívósabb, előrelépett a házi szerelés is.

Szemrevaló külsővel, jókora mappakijelzővel, bivalyerős hardverrel, sokéves terméktámogatással és egyszerűbb, mégis kitartó zsanérral a Galaxy Z Flip5 lett szerintünk a Samsung eddigi legjobb hajlítható képernyős telefonja, és valószínűleg az, amiből a folytatás érkezéséig a legtöbb talál majd gazdára.


[+]

A remek kis képernyős lehetőségek mellett nem utolsó dolog a Razr 40 Ultra elleni megmérettetés megnyerése sem: amíg a flipes Motorola hajlítószerkezete és képernyője 126 ezer hajtás után adta meg magát, a Z Flip5 401 ezer nyitás-csukás kombinációig bírta, úgyhogy hosszú évekig hű társ maradhat, persze a karcoktól és az ejtésektől gondosan megvédve.

Ennyi idő alatt persze a garancia lejárhat, a hagyományos komponensek elromolhatnak és a középszerű üzemidővel a telepek elfáradhatnak – kettő van ugyanis: 1000 mAh-s került felülre és 2700 mAh-s alulra. A jó hír az a PBK Reviews vizsgálata szerint, hogy lényegesen egyszerűbb lett a kézi javítás.


(forrás: PBK Reviews) [+]

Míg tavaly a szerelési idő a lehetséges 2 pontból 1-et ért el, a Z Flip5 új dizájnjával és az egyszerűbb hozzáféréssel ez 1,5 pontra javult, azaz gyorsabb a komponenscsere. 1-ről 1,5 pontra fejlődött a cserekomponensek könnyű elérhetősége, ami nyilván kulcsfontosságú, ha valaki saját maga áll neki a szervizelésnek.


[+]

Még mindig nehéz a kijelzőcsere, ám 0,5 pontról 1-re javulva ez némileg könnyebb lett, a nagy különbséget ugyanakkor az akkumulátorokhoz való sokkal könnyebb hozzáférés jelenti, besöpörve a maximális két pontot. Végül a többi komponens cseréje is javult 1 pontról 1,5-re, végelszámolásban a Z Flip5 szerelhetősége pedig 4-ről 7,5 pontra, ami igen komoly előrelépés, a szívósabb zsanérral együtt pedig újabb érv a friss Samsung kagylótelefon mellett.

Előzmények

Hirdetés