A Huawei beelőzte az Apple-t

A Counterpoint Research legfrissebb jelentése az elmúlt két év tendenciáit vizsgálja 2015. június 15-e és 2017. július 17-e között, ami kisebb megszakításokkal továbbra is a Samsung dominanciáját mutatja a piaci részesedés szempontjából. Jól látható, hogy mindkét évben decemberben ugrottak meg az Apple eladásai, nyilvánvalóan az új szériák kora őszi bemutatóját követően az ünnepi időszakban, míg a Samsung jellemzően tavasszal erősödik, szintén az új csúcsmodellek bemutatását követően.


[+]

Idén nyáron viszont a Huawei beelőzte az Apple-t, ami tavaly is erősen esélyes volt, a különbség csak minimálisan tartotta az Apple-t a második helyen világviszonylatban. Idén júniusban viszont a Huawei átvette a második helyezést, amit júliusban is képes volt megtartani, elemzők szerint pedig az augusztus is erősre sikerült a kínai gyártónak. Ez annak tükrében különösen jó eredmény, hogy az első 10 legjobb eladásokat produkáló készülék listáján nincs is Huawei eszköz. Az Oppo R11 és Oppo A57 viszont lazán előzi a Samsung Galaxy S8 és S8+ párosát, amik közé a Xiaomi Redmi Note 4X ékelődik. A tizedik, kilencedik és nyolcadik helyen szintén két Samsung osztozik az Apple iPhone 6-tal.

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy J7 (2017) - plasztikus, nem plasztikos

    Fémházra, FHD kijelzőre és modern UI-ra váltott az aktuális Galaxy J phablet, így viszont egymásra tolódtak a Samsung prémium szériái.

  • Bemutatkozott az Oppo R11

    Az Oppo R11 felső középkategóriás hardverrel és speciális dupla kamerával mutatkozott, a várakozásoknak megfelelő specifikáció mellett.

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

  • Huawei P10 Plus - több lett, maradhat?

    Ebben a modellben van igazán előrelépés, a P10 nagyobb testvére nem csak méretben múlja felül a kisebb verziót, hanem gyakorlatilag mindenben. Nyilván az árat is beleértve.

Hirdetés