A Huawei is célozgat a Mate 9 optikai zoomjára

Tavaly a Mate 8-cal zárta az évet a Huawei, és idén a Mate 9 lehet 2016-os esztendő utolsó, igencsak nagy dobása. Korábban „csak” a Kirin 960-as SoC és a Pro változat ívelt kijelzője borzolta a kedélyeket, aztán bejött a képbe az újfajta dupla hátlapi kamera, négyszeres optikai zoommal.

A látószög különbségei 1x és 8x zoomállás között
Az 1x , 2x, 4x és 8x nagyítás összehasonlítása. A 4x az eredeti kép 1/16-odát teszi ki (forrás: Snapsort) [+]

A négyszeres nagyítás a gyakorlatban az eredeti kép 1/16-od részének rögzítését jelenti, ami jelentős előny az iPhone 7 Plus kétszeres nagyításával és 1/4 szeletével szemben, lásd a fenti összehasonlító ábrán. Nyilván az optikai zoom jelzőt fenntartással kell kezelni, mert nem egy zoomlencséről, hanem egy normál és egy teleobjektíves optikáról van szó. Legalábbis az iPhone esetében, egyelőre nem világos, a Huawei üdvöskéje hogyan érheti el a 4x-es nagyítást, hacsak nem a digitális és az optikai kombinálásával.


A november 3-ai esemény friss posztere [+]

Az új Mate érkezését egyébként eddig sem titkolta a Huawei, és a november 3-ai dátum is egyértelmű már egy ideje, most pedig a zoomrendszerre érkezett erős célzás. A fenti képen egyfelől egy teleobjektíves lencsével kattintgató fotós pillantható meg, másfelől körbe van keretezve az illető egy telefon formájú fehér vonallal, ami kísértetiesen közel áll a kép 1/16-odnyi szeletéhez (bár ha pontosak akarunk lenni, az 1/25-höz, azaz az 5x nagyításhoz még közelebb, a poszter viszonylatában. Kíváncsian várjuk a leleplezést.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés