A LeEco Le Pro 3 lép először Ellis Islandre

A LeEco mellesleg bemutatta a középkategóriás LeEco Le S3-at is, valamint bejelentette az amerikai piacra való hivatalos belépését.

A legnagyobb kínai tartalomszolgáltató, a Leshi Internet Information & Technology mobilpiaci előretöréséről éppen tegnap számoltunk be, készülékeinek eladási volumenével és annak becsült végösszegével a leggyorsabban fejlődő mobil branddé avanzsált világviszonylatban. A nemzetközi piac eddig nem volt prioritás a cég számára, hazai viszonylatban ellenben erős beágyazottságra tett szert, egyrészt a minőségi, jobbára csúcskategóriás, mégis kedvező árfekvésű készülékeivel, másrészt saját tartalomszolgáltatási ökoszisztémájába erősen integrált funkciók és extrák révén.


[+]

A középkategóriás felszereltségű LeEco Le S3 bemutatójával együtt a cég hivatalosan bejelentette szeptemberben bemutatott csúcskészülékének amerikai mobilkínálatba való beemelését. A LeEco Le Pro 3 lesz az első olyan eszköz, ami kifejezetten a nemzetközi piac, pontosabban a nyugat felé nyit, mivel Indiában már egy ideje hivatalosan jelen vannak.

A LeEco Le Pro 3 indulásra kész
A LeEco Le Pro 3 indulásra kész

Csak emlékeztetőül: a 151,4 x 73,9 x 7,5 milliméteres, 175 grammos szálcsiszolt fémből felépülő LeEco Le Pro 3 5,5 hüvelykes Full HD panellel és 4070 mAh-s, USB Type-C csatlakozón keresztül gyorsan tölthető teleppel mutatkozott be múlt hónapban. Fotózni PD autofókusszal kiegészített 16 (hátul) vagy 8 (elől) megapixeles Sony által szállított szenzorral lehetséges. A maximum 2,35 GHz-es, Kryo magokat tartalmazó Snapdragon 821-es lapkát vagy 4 GB rendszermemória és 32 gigabájtnyi UFS 2.0 szabványú belső tárhely, vagy 6 GB RAM és 128 GB raktér kíséri. Mínusz 3,5 milliméteres jack csatlakozó. Plusz B20-as LTE sáv támogatás, ami egyébként csak az ázsiai piacra szánt verzióban került integrálásra. A támogatott frekvenciatartományok körének kiszélesítése valószínűleg már a Kínán kívüli premierre való felkészülés eredménye.

A kíméletlen árverseny illusztrációja
A kíméletlen árverseny illusztrációja [+]

Annak ellenére, hogy az amerikai mobilpiac erősen szolgáltatófüggő, a LeEco Le Pro 3 kártyafüggetlen verzióban támad 399 dolláros (112 ezer forint) áron, egyébként pedig a 100 dolláros engedménynek köszönhetően valójában csak 299 dollárt (84 ezer forint) kell kifizetni érte. További ösztönzőként a gyártó három hónapos, ingyenes EcoPass hozzáférést biztosít, ami számszakilag 5 TB, lényegében pedig korlátlan felhő alapú tárhelyet jelent, valamint kiterjesztett garanciát. A belépőt további termékekkel teszik emlékezetessé, jelesül a LeEco LeSEE Pro autonóm önvezető elektromos autóval, ami egyrészt szintén szervesen illeszkedik a LeEco ökoszisztémájába, másrészt annak ellenére sem koncepcióautó, hogy megtévesztésig úgy néz ki, valamint egy 85 hüvelykes, uMax85 4K TV is piacra kerül, amelyet tegnap mutattak be San Franciscóban.

LeEco LeSEE Pro
LeEco LeSEE Pro [+]

Az esemény másik apropója a jóval visszafogottabb hardverrel szerelt, viszont ennek megfelelően is árazott LeEco Le 3S bemutatója. A szerényebb ketyere megegyező kialakítást, és szintén 5,5 hüvelykes FHD kijelzőt tud felmutatni, megegyező kameraképességekkel egyetemben, a központi vezérlőegység szerepében viszont a Snapdragon 652-t látjuk 3 GB rendszermemóriával és 32 GB tárhellyel egybekötve. Az akkumulátor kisebb lett, viszont azt a 3000 mAh-t a Le 3S esetében is Qualcomm Quick Charge szabvány szerint tudjuk belepumpálni és természetesen az ujjlenyomat-olvasó is a repertoár részét képezi.

Az középkategóriás újdonság: LeEco Le S3
Az középkategóriás újdonság: LeEco Le S3

Az új készülék szintén a LeEco honlapjáról szerezhető be 249 dollárért (70 ezer magyar pénz). A további tervekről nem esett szó, így a világ többi részén egyelőre marad a gyári szoftverrel szerelt, így minimálisan sem lokalizált készülékek elérhetősége. A helyileg feleslegesnek ítélt funkciók és szolgáltatások eltávolítása a LeEco Le 2 esetében már nem is olyan macerás, mint annak idején a LeTV Le 1s-nél tapasztaltuk, így ez opció lehet, ha a kínai gyártó készülékeit preferáljuk, főleg, hogy az újdonságok egyes verziói (az amerikai pont nem) már támogatják a 800 MHz-es LTE frekvenciát. Vagy választhatjuk a forgalmazók által, nem mindig hiánytalan precizitással hegesztett, nemzetköziesített verziókat, ez utóbbi esetben viszont számolnunk kell meglepetésekkel. Noha a LeEco Le 2 még így is megnyerő konstrukciónak bizonyult.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LeEco

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés