Meglepetésszerűen érkezett a Cool1 egykamerás változata

A Coolpad mint a kínai gyártók élvonalába tartozó brand, és a LeEco mint a legnagyobb belföldi tartalomszolgáltató együttműködése már kézzel fogható eredményre vezetett a dupla hátlapi kamerás, de kedvező árazású Cool1 képében. A Huawei P9-hez hasonló rendszerben kialakított, két 13 megapixeles kamerával szerelt, fém házas, 4000 mAh-s teleppel támogatott eszköz akkor 5,5 hüvelykes Full HD kijelzőt kapott, valamint 3/32 GB vagy 4/64 GB memóriát.


[+]

Az újdonság megtévesztésig hasonlít az alapmodellre, a specifikáció nagy részét viszont már tudni véltük a kínai Hírközlési Hatóság jóvoltából. És nem tévedtünk: a Cool1C megegyező dimenziókkal és kijelzővel érkezik, viszont a Snapdragon 652-es SoC mellé mindössze egy memóriakiosztás lesz elérhető, mégpedig a gyengébb, 3 GB RAM-ot és 32 GB tárhelyet kínáló megoldás.


[+]

A különbség mindössze a kamerarendszert érinti, így a Cool1C egy f/2 rekeszértékű, 13 megapixeles, 6 tagú lencséből álló modullal dolgozik. A kialakításon nem változtattak, így első ránézésre megtévesztő lehet, hogy valójában hány szenzorról is van szó. A kéttónusú LED villanón kívül PD autofókusz segíti a képalkotást. Videózni ráadásul 4K 30 fps minőségben is tudunk.  A hátlapon biometrikus szenzor is helyet kapott, elől pedig a szelfikamera egy egyszerű, f/2,2 apertúrájú lencsével és 8 megapixeles felbontással. A készülék december 6-án nyit 131 dolláros áron, ami aktuális árfolyamon 38 ezer forint. Ennyi pénzért ez egyáltalán nem rossz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés