A legjobb kütyüs tippek férfiaknak karácsonyra (x)

A hasznos kiegészítőknek szinte biztos, hogy minden férfi jobban örül egy sokadik dezodorcsomagnál, a Baseus kínálata pedig minden árkategóriában hoz egy jó ötletet.

A Baseus termékeivel jó eséllyel találkozhattak már azon olvasóink, akik a korrekt minőségű, de kínai fejlesztésű és gyártású kiegészítők közt keresgéltek, legyen szó kábelekről, töltőkről, audio-termékekről, autós tartókról, vagy éppen játékosoknak szóló kütyükről. Néhány hónapja azonban a hosszadalmas, rizikós garanciális hátterű rendelős megoldás helyett már van hazai webáruház is raktárkészlettel, mi több, a budapesti Westendben már két márkaboltot is találhatunk, ahol vásárlás előtt ki lehet próbálni a termékeket. Bolti vásárlások esetén a cég 10 000 forintos értékhatár alatt fél, az afölöttiek esetén pedig egy év jótállást vállal, az esetek többségében pedig azonnali cserét ajánlanak fel a vásárlónak.

A Baseus márkanév egyébként a felhasználók visszajelzéseire való aktív figyelemre vezethető vissza (BASEd on USers' feedbacks), termékeikre saját bevallásuk szerint egyszerűség, ugyanakkor praktikum és minőségi kialakítás jellemző. Mostantól karácsonyig heti rendszerességgel megjelenő PR-cikksorozatunkban öt témakörben vesszük át a kínálat legérdekesebb termékeit, melyeket még az ünnepekig kényelmesen be lehet szerezni – elsőként néhány, elsősorban férfiaknak szánt ajándékötletet mutatunk be.


[+]

A mobilos hardverek fejlődésével párhuzamosan egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a játékok: a mai csúcstelefonokon simán megkapjuk a néhány évvel ezelőtti konzolos grafikai színvonalat, és persze online, már-már e-sport izgalmakat is átélhetünk, néhány megoldandó kompromisszummal azonban számolnunk kell. Egyrészt ott van az érintőképernyő kényelmetlensége: hiába képesek akár egyszerre tíz érintési pontot megkülönböztetni a mai panelek, ember legyen a talpán, aki a telefon kézben tartása mellett képes kettőnél több ujjal kezelni a kijelzőt. A Baseus erre egy egyszerű, teljesen passzív megoldást kínál 3000 forintért. A Red Dot névre hallgató eszközük (amiből van fekete-piros és áttetsző is) fizikai gombnyomást érzékelő hátsó triggerként működik, és elöl, egy pici tappancs helyén generál érintést.


[+]

Mivel ez egy teljesen passzív kütyü, az érintés helyét nem mi válogatjuk meg, viszont erre egyrészt vannak szoftveresen elérhető, emulált megoldások, másrészt pedig csomó játéknál működik a bal vagy jobb fél megbökésével való irányítás, ami esetén pedig teljesen mindegy az érintés pontja. Ettől függetlenül tudni kell, hogy nem minden játéknál működik egy efféle kütyü, de a népszerű lövöldözős címek többségénél igen, a plusz gombok pedig pont ezeknél jönnek igazán jók. Mobilos kompromisszumként említhetjük még a melegedés és a merülés problémáját, főleg a kecsesebb eszközök esetén: 7000 forintért a Magic Monster nevű kiegészítő dupla ventilátorral hűti a hátlapot, beépített, 2000 mAh-s akkumulátorával pedig tölteni is tudja a telefonunkat. Alján normál USB-t (kimenet) és microUSB-t (bemenet) találunk, a kezelés pedig egy darab bekapcsológomb értelemszerű működtetéséből áll.

[+]

A lemerülés persze nem csak akkor lehet gond, ha éppen játszunk, nyilván nem véletlenül népszerűek a különféle vésztöltő külső akksik, amikből mindenféle méretűt és árút kínál a Baseus is. Mi a csúcsmodellt néztük meg, aminek legnagyobb érdekessége nem is csak a 30000 mAh-s kapacitás, hanem az újabb notebookok töltésére is alkalmas Type-C kimenet, amin 5V-3A-s áram tud kimenni. A méretes, fél kilót nyomó eszközön hangsúlyosan kiemelt 33 W-s teljesítmény négy kütyüre tud eloszlani, egy eszközre 18W az elméleti maximum a váltakozó feszültségű és áramerősségű Qualcomm QC 3.0 gyorstöltési szabvánnyal. Maga az eszköz egyébként egyszerű, tölteni microUSB-vel és Type-C-vel is lehet, kifelé pedig USB-A-n vagy USB-C-n megy belőle az energia.


[+]

Mindezért 22 000 forintot kell fizetni, de aki beéri egy szerényebb kapacitású megoldással, és lemond a notebook-töltésről, az jelentősen olcsóbban is kaphat Baseus akkumulátort, nem csak külső vésztöltőt, hanem akár tokba épített plusz telepet, sőt, iPhone-okba akár gyári helyre passzoló, jó minőségű utángyártott akkumulátort is vehetünk szerelőkészlettel, ha kezd abnormálisan gyengévé válni az üzemidő.

A töltős vonalon maradva, de az autós kiegészítők kategóriájába áttérve elhoztunk kipróbálásra egy komolyabb minőségű autós tartót is. 12 000 forintos áráért nem egyszerű csipesszel kapcsolódik a szellőzőrostélyba, hanem egy rugós kampóval támaszkodik meg a rostély műszerfalon belül lévő hátsó végén, alul pedig két gumibak támasztja fel, viszont nem csak a stabilitása miatt kerül ennyibe, hanem a motorosan nyíló és záródó karjai, illetve a beépített vezeték nélküli (Qi) töltője miatt is.


[+]

Nem mindennapi használatra szánt tartozék, de alkalmasint nagyon jól jöhet a 120W névleges teljesítményű, az autó 12V-os rendszeréről működő kompresszor, ami lassú defektes autónk keréknyomását tudja stabilizálni. 3 méteres, szivargyújtós hálózati kábelével biztosan el fogunk vele érni a kocsi kerekéig, és persze tömlőt is adnak hozzá. Egyetlen gombnyomásra van csak szükség a használatához, ha személyautós gombot nyomunk, 2,58 barnál áll meg a működés, SUV esetén 2,8 bar nyomásnál kapcsol ki az eszköz. 15 000 forintos ára csúcsidőben még a gumis kiszállási díjával sem mindig vetekszik, a megtakarított időért pedig biztosan hálásak leszünk, ha éppen szorult helyzetben vagyunk.


[+]

A Baseus Westend kínálatának egy aprócska szeletét mutattuk most be férfiaknak szóló ajándékötletek kategóriájában, aki kedvet kapott bármelyikhez, a márkaboltban ki tudja próbálni, de persze online is megrendelheti ezeket a kütyüket, és csomó más, hasonló terméket.

A "mobilarena" kód bemondásával olvasóink 10% kedvezményt kapnak személyes vásárlások esetén, az internetes rendelésnél pedig ugyanezt a kuponkódot kell beírni a kedvezmény igénybevételéhez.

Azóta történt

  • Vegyél zenét karácsonyra! (x)

    Legyen szó adapterről, fülhallgatóról, fejhallgatóról vagy hangszóróról, a Baseusnál biztosan találunk egy kellemes ár/érték arányú megoldást.

  • Praktikus kiegészítők karácsonyra időseknek (x)

    Ha nincs még ötleted, hogy mit vegyél a szüleidnek, nagyszüleidnek karácsonyra, egy percet se aggódj: a Baseus kínálatában számukra is elérhetők hasznos kiegészítők!

  • Egy jó tok nem csak esztétikus, hanem véd is (x)

    Ma már nem kérdés, hogy aki vigyázni szeretne a telefonjára, az valamiféle védelmet keres hozzá. Az egyszerűtől az egészen extrémig mindenféle tok elérhető a Baseus Westend kínálatában.

Hirdetés