A Nokia kiterjeszti az N-Gage platformot

Eddig sem volt lehetetlen az, amit a Nokia bejelentett. A Nokia N-Gage és N-Gage QD telefonokhoz kapható játékok kis trükközés után elindultak egyéb Series60 platformot használó okostelefonokon is. Most azonban a Nokia bejelentette, hogy a 2005 őszén bemutatandó portfóliójában már olyan okostelefonok lesznek, amelyek gyárilag támogatják az N-Gage játékok futtatását. Az első ilyen készülékek pedig jövő év elején kerülhetnek a piacra.

Elemzők szerint ez a lépés arra utal, hogy a nagy csinnadrattával beharangozott N-Gage projekt nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Így a finn óriás most úgy próbál több játékot értékesíteni, hogy nem csak a két játékgépre, hanem a többi okostelefonjára is elérhetővé teszi a játékokat azt remélve, hogy ez fellendíti a forgalmat.


Nokia N-Gage QD

 

Ezzel egyidőben a Nokia bejelentett egy új tartozékot is az N-Gage QD modellhez, amely lehetővé teszi, hogy egyszerre két memóriakártyát csatlakoztassunk az eszközhöz. A gyártó ígérete szerint az újonnan érkező N-Gage játékok egyre nagyobb mértékben serkentik majd többjátékos üzemmódra a felhasználókat, akár Bluetoothon keresztül, akár a Nokia Arénát használva.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés