Bemutatkozott a Nokia 5140i

A Nokia a nemrég bemutatott 6230i után most az 5140-hez nyúlt hozzá és csinált belőle i verziót. A két telefon külsőre alig különbözik, viszont elég sok helyen nyúltak bele a belső tulajdonságokba.

Az új modell kijelzője immáron 65 ezer színben tündököl. Ám a 128x128 pixeles felbontás nem változott, pedig ésszerű lett volna a 6230i-hez hasonlóan ezt is 208x208 pixelre növelni. A csengőhangok immáron 24 szólamú MIDI dallamok mellett MP3 fájlok is lehetnek. A memória mérete nem változott, maradt a 3 és fél megabájtos kapacitás. Kicsit fejlesztették az e-mail klienset, a Push-To-Talk funkciót, és állítólag felhasználóbarátabb lett az FM-rádió kezelőfelülete is. Új játékként a máshonnan már ismert Bowling is bekerült a készülékbe, és immáron különböző letölthető témákkal is testreszabható a kezelőfelület. A hátlapba integrált kamera felbontása nem változott, továbbra is maximum 640x480 pixelben tud képet készíteni.


Forrás: www.geekzone.co.nz

 

És akkor most röviden azokról a fejlesztésekről, amelyeket csak nagyon elvadult arcok fognak értékelni. A Fitness Coach nevű JAVA alkalmazás folyamatosan "noszogatja" a felhasználót, hogy fusson még egy kilométert, és képes arra is, hogy SMS-ben folyamatosan kommunikáljon az esetlegesen nem jelen levő személyi trénerrel is. Emellett a készülék képes kommunikálni a csuklóra szerelhető Polar márkájú miniszámítógépekkel, amelyek vérnyomás mérnek és kalória adatokat közölnek. Ezek az információk a gyakorlat után áttölthetőek az 5140-re, amely szép grafikonokkal tudja ábrázolni, hogy mennyire pengék voltunk az elmúlt percekben.

Hát... akinek tényleg szüksége van egy ilyen készülékre, az hamarosan az üzletekben is találkozhat az 5140i-vel. Kártyafüggetlen ára nettó 200 Euro körül kezdődik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés