A nyughatatlanok játékszere lehet a képen látható Xiaomi kagylótelefon

Aki szeret tekergetni és hajtogatni, annak tetszeni fog a kínai gyártó formatervezési mintája.

Vélhetőleg mindenkinek akad olyan ismerőse, akinek nyughatatlan keze állandóan matat valamivel, legyen szó egy tollról, üdítőital nyitószerkezetéről, fidget spinnerről vagy telefonjáról. Nekik Isten ajándéka a mostanság ismét elterjedő, hajlítható panellel modernizált flipes telefon, amit addig lehet szétnyitni és összecsapni, amíg csak a kényes szerkezet bírja.

A Xiaomi formatervezési mintája a Letsgodigital oldalán közölve
A Xiaomi formatervezési mintája a Letsgodigital oldalán közölve [+]

A Xiaomi most ehhez tenne hozzá meg egy mozgó alkatrészt, hogy legyen mivel játszani: a kagylótelefon tetejére forgó kamerarészt képzel a gyártó tavaly benyújtott, most napvilágra jutott formatervezési mintája. Persze ilyet is láttunk már, csak nem hajlítható képernyős telefonnal társítva, és a vízszintesen forgatható szerkezet előnyét az adhatja, hogy sokelemes rendszer járhat a szokásos, hátlapi felvételek mellett az önfotókhoz is.

A Xiaomi formatervezési mintája a Letsgodigital oldalán közölve
A Xiaomi formatervezési mintája a Letsgodigital oldalán közölve [+]

Mondjuk, egy kameralencse ennek ellenére a túloldalra is került, ami viszont hiányzik, az egy másodkijelző, amikor a koncepciókészülék csukva van. Ha valóban az eszköz tetejére, és nem az aljára szánja a Xiaomi a kamerákat és a Motorola Razr-féle zárszerkezetet, akkor előfordulhat, hogy fejnehéz lesz a telefon – ám emiatt talán még különlegesebb. Persze most sincs garancia arra, hogy a szabadalmi hivatalhoz benyújtott mintából végtermék lesz.

Előzmények

Hirdetés