A sebességre fókuszál a MIUI 12.5

A félgenerációs rendszerfrissítés az átmeneteken és a gyártói alkalmazásokon egyaránt reszel.

Nem csak a Mi 11 futott be tegnap a Xiaomi 2021-et megelőlegező online bemutatóján: leleplezte a gyártó a MIUI rendszerköntös 12.5-ös jelölésű változatát is. Maga a MIUI független felület az Android főverziótól, így korábbi generációjú készülékekre is megérkezik, persze a legelőremutatóbb tulajdonságokat az Android 11-es mobilok kaphatják meg, beleértve a friss, Snapdragon 888-as csúcskészüléket.

A MIUI 12.5 elsősorban a sebességre koncentrál, ami nem meglepő a gombamód elszaporodott, 120 Hz-es vagy annál is nagyobb képfrissítést kínáló telefonok között. Az újrakódolt rendszerfelület 20%-kal kevesebb memóriát használ és a Xiaomi az alapvető alkalmazásai mindegyikét újraoptimalizálta, így a memóriahasználatuk 35%-kal, energiaigényük pedig 25%-kal csökkent.

A bemutatón elég kiszámítható és unalmas módon az iOS 14 ellenében fitogtatta a MIUI az erejét, amire semmi szükség, mert 120 Hz-en érzésre már gyorsabb egy jól optimalizált androidos mobil. Az viszont jó hír, hogy az alapműködéshez elengedhetetlen alkalmazásokon kívül minden gyárilag telepített app törölhető, ahogy iOS-en. Akad egy új dinamikus háttér a híres Siguniang-heggyel a középpontban, melynek időjárása és megvilágítottsága napszaktól függően változik. A természettől kölcsönzött hangokat jó pár új rendszerjelzés is.

A MIUI 12.5 előregisztrációja a szűk tesztelésre tegnap meg is indult Kínában, a következő készülékek ott forgalmazott variánsaira: Xiaomi 10 Youth Edition / 10 / 10 Pro / Extreme Commemorative Edition, Redmi K30 / K30 5G / K30 Pro / K30i 5G / K30S Extreme Commemorative / K30 Extreme Commemorative Edition, Xiaomi 9 / 9 SE, Xiaomi CC9e / CC9 Pro, Redmi K20 / K20 Pro, Redmi 10X 5G / 10X Pro, Redmi Note 7 / Note 7 Pro, Redmi Note 9, etc. Az európai elérhetőségre vagy előtesztelésre éppúgy a tél végén számítunk, mint a Mi 11 itteni felbukkanására.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés