A sima Note 9 Pro se szégyenkezhet

Mondjuk akár a Note 9 nevet is megkaphatta volna, hiszen fivére a profibb kiadás.

Kellett a Note 9 Pro és Pro Max elnevezés, mint egy falat kenyér, ám nem a nevében él egy márka, hanem a végfelhasználói árért elkért tudásban és terméktámogatásban, ebben pedig a Redmi szerencsére ritkán hibázik. A „sima Note 9 Pro” (ami önmagában elég sután hangzik) kevés paraméterben tér csak el a Note 9 Pro Maxtól: közös például a 6,67"-es, FHD+ IPS panel, az oldalsó ujjlenyomat-olvasó, a MIUI 11 rendszer, a Snapdragon 720G hardver, a legfeljebb negyedik generációs mobilhálózati kapcsolat és a két nanoSIM mellett különcködő microSD foglalat.

A különbségek felfedezéséhez a specifikációt kell böngészni, és mindjárt feltűnhet, hogy ezúttal „csak” 16 megapixeles az előlapi kameraluk és 48 megapixeles a hátlapi főegység – a 8 megapixeles ultraszéles, 5 megapixeles makró és 2 megapixeles mélységszenzor maradt. Ugyanígy a jack kimenet és az 5020 mAh-s telep, ám az utóbbit csak 18 watton lehet gyorstölteni a Type-C porton keresztül.

Szerencsére az ultragyors UFS tárolóból itt sem engedtek, bár a 4/64 GB-os kiszerelés szerényebb nyitás, cserében a 13 ezer rúpiás ár is kellemesebb (53 ezer forint). Nem nagy a 6/128 GB-is modell indiai felára: 16 ezer rúpiát kérnek el érte (65 ezer forint). Ennél persze picit drágábban várhatók ezek a modellek, ha egyszer nálunk felbukkannak, ám erre vonatkozóan egyelőre a Redmi nem közölt információkat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Redmi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés