Pro Max néven futott be a Redmi Note 9 csúcskiadása

Elnevezésből elégtelen, specifikációban viszont nagyon odateszi magát a Redmi gigászi, kameralukas újdonsága.

A Redmi Note-ok Xiaomi előtaggal és anélkül is évek óta az ár/érték verseny dobogóján vannak a középkategóriában, és a sort a Note 9 család se töri meg, melynek most Pro tagjai mutatkoztak be Indiában. A csúcsváltozat a teljesen felesleges Pro Max utótagot kapta, amiről szerintem előbb jut a legtöbbünk eszébe a kreativitás teljes hiánya és az iPhone-ok felesleges majmolása, mint egy potenciálisan remek ajánlat. Ám valóban ez a modell az eddigi legjobban felszerelt Redmi Note, amely a küllemet kissé átszabta, a méreteket pedig tovább növelte.

Az előd kameracseppes formáját 32 megapixeles, apró kameraluk váltja a 6,67"-es IPS panelen, amely 1080 x 2400 pixelen kissé megnyúlt és talán a képernyőarány is előrelépett – a lényeg az, hogy elöl nem sok minden maradt, ami nem megjelenítő. Az ujjlenyomat-olvasó például oldalt tapintható ki – ez viszont már a hátlapról költözött el, arrafelé ugyanis a kamerarész játssza a kizárólagos szerepet, ha a Redmi feliratot nem számoljuk terepelemnek.


[+]

A jókora, négyoptikás rendszer 64 megapixeles főkamerával indít 1/1,7" méretben, f/1,89-es blendével és 4:1-es pixel binning feldolgozással, amihez jóval szerényebb, 8 megapixeles ultraszéles modul társul. Sajnos a harmadik kamera teljesen felesleges makró típusú a zoom helyett (bár a főkamera a 2x-es nagyítást várhatóan kellő részlettel tudja le), a negyedik pedig nem meglepő módon a háttérelmosáshoz járul hozzá. A LED villanó két oldalára „64 megapixel” és „kamera” feliratok kerültek, nehogy bárki elfelejtse a paramétereket, vagy az üveggel borított izék funkcióját.


[+]

A teljesítményre aligha lesz gond a 2 + 6 magos Snapdragon 720G-vel és az Adreno 618 grafikus gyorsítóval a motorháztető alatt, és a 6/64, a 6/128, illetve a 8/128 GB-os kiszerelésekre sem lehet panasz az UFS 2.1-es változatból, 15 ezer rúpián nyitva (61 ezer forint) és 19 ezren zárva (77 ezer forint) Indiában, ahol a modellek első körben, fehérben, kékben és szürkében bemutatkoztak.


[+]

A MIUI 11-et (és minden bizonnyal Android 10-et) futtató phablet két nanoSIM-et és harmadikként egy microSD kártyát is befogad, legfeljebb 4G adatátvitelre képes, adott az ac-s WiFi modem, az 5.0-s Bluetooth, a jack kimenet és az USB-C port, melyen keresztül a gigászi, 5020 mAh-s telep 33 watton gyorstölthető. IP-alapú por- és víz elleni védelmet a Note 9 Pro Max ugyan nem kapott, a P2i nanoburkolat a fröccsenő vízzel ugyanakkor elvileg megbirkózik. Európai startról egyelőre nem esett szó, persze most errefelé egészen mással vannak a potenciális vásárlók elfoglalva.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Redmi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés