Hirdetés

Akciófigyelő: Megjelent az Eleglide M2, bevezető áron rendelhető

A gyártó új, városi e-biciklije pont azt kínálja, amire egy átlagembernek szüksége lehet.

Számos kínai gyártó igyekszik meglovagolni a mikromobilitási forradalmat, amelynek nem csak a rollereket, az elektromos gördeszkákat és az egykerekűeket köszönhetjük, hanem az elektromos rásegítésű bicikliket is. Ugyanakkor viszont a kínai gyártóknak azzal is szembe kellett nézniük, hogy az európai szabályozások sokszor kereteket szabnak a féktelen teljesítmény -és sebességhalmozásnak, mert ugyan lehet csinálni 40-50 km/h-s végsebességű, több ezer wattos szörnyeket, egy csomó országban már ezek az illegális tartományba csúsznak át.


[+]

Az Eleglide egyike ezen márkáknak, ezért a friss M2 igyekszik mindenben követni a normákat, miközben nem tűnik egy nehézkes és bumfordi eszköznek. Ennek egyik oka, hogy az akkumulátor nem a vázon belül kapott helyet, hanem rajta, inkább tűnik egy kissé szögletes kulacsnak. Ennek megvan az az előnye is, hogy levehető és külön is tölthető. 36 voltos, 15 Ah-s telepről van szó, a teljes töltési idő 10 óra. A gyártó szerint akár 125 kilométeres hatótáv is kihozható vele 15 km/h sebesség mellett, noha a rásegítés 25 km/h-ig tud igény szerint beszállni a hajtásba egy maximum 570 wattos motorral, amelynek 55 Nm a nyomatéka.

A bringán elöl-hátul XOD hidraulikus fékek találhatók, összesen 24 sebességes (3 x 8), 27,5 inches kereken gurul úgy, hogy az első villa teleszkópos. Megvan az IPX4-es védelem, a 120 kilogrammos terhelhetőség, maga a jármű pedig 22 kilogrammot nyom a mérlegen. A gép tehát majdnem mindenben megfelel az EU előírásoknak, egy hátsó lámpát viszont majd érdemes lesz rá utólag feltenni, mert oda csak fényvisszaverő jutott, első LED lámpa viszont van.


[+]

Az M2-höz tartozik iOS és Android telefonokon működő app is, amivel az utazásaink statisztikái mellett a lámpa is kapcsolható, illetve a bringa is lezárható. A bevezető akció még egy szűk hétig tart, a gyártó saját oldaláról az ELEGLIDEM2 kóddal 850 euróért tehető kosárba (336 ezer forint), de a Geekbuying is forgalmazza ugyanilyen árfekvésben, ott az első vásárlók egy Xiaomi Bandet is kapnak mellé ajándékba.

Előzmények

  • Eleglide D1 - roller vagy robogó?

    Zseniális ár/érték aránya miatt választottuk ki ezt a terméket: 200 ezer forintért már stabil kialakítású, akár 45 km/h-val menni képes rollerhez jutathatunk hozzá, viszont az érkező szabályozás még keresztbe tehet neki.

Hirdetés