Alkalmazásbemutató: ArkanoidX

A mai kiszemeltünk egy klasszikus árkád játék androidos átirata, az Arkanoid névre hallgató program anno Atari készülékekre volt elérhető. Egy faltörő stílusú programról van szó, a régen méltán népszerű kategóriát manapság elhanyagolják a fejlesztők, az ArkanoidX ezen szeretne változtatni. Az alkalmazás Szörényi Ádám keze munkáját dicséri, a futtatásához egy androidos  eszközre lesz szükség, mely legalább FroYo verzióval van felvértezve.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Az alapkoncepció igen egyszerű, a felhasználót egy deszka testesíti meg, mellyel a pattogó labdák irányát befolyásolhatjuk. A golyókat a téglák felé irányítva szétzúzhatjuk azokat, a cél az egész pálya kipucolása. A nagy faltörés során különféle bónuszokat is felszedhetünk, melyek között pozitív és negatív hatású egyaránt megtalálható, a halálfejet értelemszerűen érdemes elkerülni. A téglák megsemmisítéséért és a felszedhető extrákért pontokat gyűjthetünk, az elért eredményt egy online ranglistára is felküldhetjük, a program a ScoreLoop megoldására épül. A játékban egyelőre összesen hetven szint érhető el. Az első pálya sajnos igen hosszúra nyúlik, ám érdemes rajta átverekedni magunkat, a többi már fantáziadúsabb és izgalmasabb.

Az alkalmazás több nyelven is képes kommunikálni, a magyar mellett angolul, németül és franciául is tud. A beállítások között megadhatjuk, hogy a telefon döntögetésével (azaz a gyorsulásérzékelőt használva) vagy érintéssel szeretnénk vezérelni a játékot; tapasztalataink alapján utóbbi az igazi. A golyó sebességét is szabályozhatjuk három lépésben, ez kvázi a nehézségi fokozatnak felel meg. Engedélyezhetjük továbbá a bónuszokat és a rezgő visszajelzést, valamint a háttér is ki- és bekapcsolható.

A grafika egyszerű, ám az ilyen jellegű alkalmazások esetében nincs is szükség csúcs effektekre. A hanghatások is rendben vannak, a zene egy idő után viszont monotonná válik. Mindent összevetve a klasszikus játékok kedvelőinek mindenképpen érdemes kipróbálni az ArkanoidX-et, egy unalmas utazás során jól el lehet vele szórakozni. A letöltésért katt erre a linkre.

Értékelés: ArkanoidX (Android 2.2+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
8 / 10 pont 8 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes

Azóta történt

Előzmények

  • Hétvégi játékajánló

    Néhány új androidos játékot mutatunk be, melyek között a hack-and-slash, a stratégia és a játéktermi stílus is képviselteti magát.

  • Alkalmazásbemutató: Hive

    A Hive egy magyar fejlesztésű helykereső alkalmazás, mely androidos készülékekre érhető el.

  • Alkalmazásbemutató: Horn

    Kipróbáltuk az első Unreal Engine alapú mobiljátékot, mely Android és iOS platformon egyaránt elérhető.

  • Alkalmazásbemutató: Spider Feeder

    A mai androidos ügyességi játék igen sokat merít az Angry Birds-ből, ám madarak helyett a pókoké a főszerep.

Hirdetés