Alkalmazásbemutató: Fantasy Breaker

A mai alkalmazásbemutató főszereplője a Fantasy Breaker, melynek személyében egy faltörő játékot tisztelhetünk. Az alkalmazást a Vortex Panda Entertainment fémjelzi, egy nemrég alakult csapatról van szó, akik a nyár folyamán készültek el cikkünk tárgyával, mely azóta folyamatos fejlesztés alatt áll. A program a Marmalade cross-platform keretrendszer segítségével készült, így androidos és iOS alapú eszközökre is elérhető.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Mint azt már említettem, a Fantasy breaker a faltörő (avagy angolul block breaker) játékok családjába tartozik, ám a klasszikus, téglás alapú megvalósítás helyett a névnek megfelelően a fantasy birodalmába kalauzol minket a Vortex Panda csapata. Az újszerű látványvilág miatt első blikkre nem is gondolná az ember, hogy egy faltörő játékkal van dolga ( (na jó, a képernyő alsó fertályának szemügyre vétele után egyértelmű a helyzet), ám az alapvető stílusjegyek változatlanok maradtak. A játék során az acélgolyót  a tereptárgyaknak irányíthatjuk a csúszkát mozgatva, a cél értelemserűen a kastélyok, fák és egyéb elemek leamortizálása. Ennek során különféle bónuszok lehetnek a segítségünkre, melyek legtöbbjét már ismerhetjük a stílus számos képviselőjéből, a működésük és külsejük viszont a középkori stílusnak megfelelően van alakítva: lézerágyú helyett nyílpuskát kapunk, pajzs helyett egy kifeszített kötél mentheti meg a játékost. Persze nem szabad mindent felvenni, negatív hatású powerupok is akadnak, a pálya közepét eltakaró köd például meg tudja nehezíteni az ember dolgát. A játék 50 pályát tartalmaz, melyek mellé hamarosan új kihívások érkeznek majd.

A megvalósítás nagyon rendben van, hangeffektek, fizika és grafika szempontjából is jól vizsgázott a csapat, ügyesen megrajzolt textúrák feszülnek a kétdimenziós tereptárgyakra. Egyedül az animációkkal kapcsolatban van bennem némi hiányérzet: míg a fákat eltalálva azok szépen dülöngélnek, az épületek eltalálása során azok csupán egy-egy animációs fázissal jutalmazzák a felhasználót. Ez azonban csak szőrszálhasogatás részemről, alapvetően egy igényesen összerakott alkalmazásról van szó.

Az alkalmazás több platformra is elérhető, mely miatt szintén piros pont jár. Androidos készülékekek esetén a Play Áruház a nyerő, az alsó rendszerkorlát 1.6, az app ára 245 forint. Apple készülékek esetében itt lehet letölteni a 270 forintba kerülő játékot, a minimális követelmény iOS 4.3. Ezek mellett Barnes&Noble Nook készülékekre is be lehet szerezni a programot, illetve a Samsung Apps kínálatában is megtalálható a Fantasy Breaker. Összességében tehát egy igényes megvalósítású játékról van szó, mellyel könnyen el lehet ütni az unalmas utazásokat; a faltörő játékok kedvelői számára különösen ajánlott. További információért a hivatalos weboldalt ajánljuk.

Értékelés: Fantasy Breaker
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 9 / 10 pont 9 / 10 pont 270 fotint (iOS) / 245 forint (Android) / 305 forint (Samsung Apps) / 300 forint (B&N Nook)

Azóta történt

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: BADLAND

    Hangulatos grafikával és addiktív játékmenettel támad a BADLAND, mely iOS és Android mellett BlackBerry platformon is elérhető.

  • Alkalmazásbemutató: Plants vs. Zombies 2

    Androidos és iOS alapú készülékekre is elérhető a Plants vs. Zombies második része, a változatlan alapreceptet számos új pályával, ellenféllel, zöldséggel és kihívással egészítették ki.

  • Alkalmazásbemutató: Dead Trigger 2

    A tavalyi év legjobb lövöldözős-zombis játéka újra támad, a második részben erősebb élőholtak, összetettebb játékmenet és fejlettebb grafika várja az embert.

  • Alkalmazásbemutató: Gravity Guy 2

    A Gravity Guy második része némileg változtat a sikeres előd játékmenetén, ám a koncepció változatlan: a gravitáció szabályait megszegve kell menekülnünk.

Hirdetés