Alkalmazásbemutató: Smash Hit

A Smash Hit arcpirítóan egyszerű játékmenettel rendelkezik, ám annál nehezebb abbahagyni. Az iOS és Android platformra egyaránt elérhető szoftver stílusát tekintve az ügyességi játékok közé tartozik, leginkább a belső nézetű Block Breaker szókapcsolat írja le, hogy miről is van szó. A programot fémjelző Mediocre Games ismét beletalált: a csapat a nevével ellentétben nem középszerű appokat tesz le az asztalra, öbbek között a Granny Smith és a Sprinkle névre hallgató, igencsak sikeres appokat is nekik köszönhetjük.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A Smash Hit játékmenete pofonegyszerű: a kamera folyamatosan halad előre, a képernyő megérintésével pedig egy acélgolyót lőhetünk ki, mely az akadályok eltakarítására szolgál. A fémgömb viszont fogyó eszköz, így érdemes a pályákon elszórtan látható kristályokat is becélozni, a labdakészlet ezek eltalálásával tölthető újra. A folyamatosan nehezedő és változó játékmenet során különféle powerupok sodródnak az ember útjába, melyek nagyban növelik a túlélési esélyeket, ilyen például a golyózápor vagy az idő lelassítása. Érdemes külön kiemelni a fizikát is, a tereptárgyak nagyjából úgy reagálnak a külső behatásokra (értsd: a feléjük száguldó acélgolyókra), ahogy azt az ember elvárná, mely kimondottan élvezetessé teszi a céltalan rombolást. Hasonlóan pozitívan tudok nyilatkozni a hangeffektekről is, mely bár a grafikához hasonlóan minimalista stílusú, a különféle üvegcsörömpölések nem hangzanak rosszul.

A vizuális megvalósítás rendben van, a grafika stílusa jelen sorok íróját  leginkább a Portal sorozat tagjaira emléztette, azaz  a Smash Hit kapásból előnnyel indul. A grafika minőségét egyébként három lépésben lehet szabályozni, mi egy Nexus 5-ön próbáltuk ki az appot maximális részletesség mellett, akadást nem tapasztaltunk. A shaderekkel bőkezűen bántak a fejlesztők, a szépen összerakott effekteket kapunk, egy csipetnyi füsttel és tükröződéssel meghintve.

A program letöltése ingyenes, két amerikai dollárért (azaz körülbelül 450 magyar forintért) meg lehet vásárolni a teljes verziót, melyben többek között felhő alapú mentés, statisztikák megjelenítése és pályaválasztási lehetőség jár. A beszerzéshez legalább 2.3-as Android (irány a Play Store) vagy 4.3-as iOS (katt ide a letöltéshez) szükséges.

Értékelés: Smash Hit (Android 2.3+ / iOS 4.3+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 9 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes (Android / iOS)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés