Android 6.0-ig elérhető lesz az alkalmazásengedély-visszavonás

A Google egészen a 2015-ös rendszerverzióig lehetővé teszi a nem használt alkalmazások engedélyeinek automatikus visszavonását.

Az utóbbi években rengeteget fejlődött az alkalmazásengedélyek kezelése, kezdve azzal, hogy az appok által kért valamennyi hozzáférési lehetőséget egyesével mérlegelhetünk. Az időszakos engedélyezés az Android 11-el vált elérhetővé, így bizonyos alkalmazások csak arra az időre kapják meg a működésükhöz szükséges hozzáférést, amíg használjuk az appot, az egy ideje használaton kívül lévő programoktól pedig egy idő után automatikusan megvonja a rendszer az engedélyeket.

Hat éve a Nexus 5X és 6P mutatkozott be először 6.0-s Androiddal.
Hat éve a Nexus 5X és 6P mutatkozott be először 6.0-s Androiddal.

Ez utóbbi funkciót a Google frissítés formájában elérhetővé teszi a régebbi készülékekre is, egészen a 2015-ös, 6.0-s (Marshmallow) főverziót futtató modellekig. Android 11-ben ez a lehetőség alapból aktív, a régebbi eszközökön viszont engedélyezni kell majd. A frissítés decemberben várható és 2022 első negyedévére lehet teljeskörűen elérhető.

Előzmények

  • Megérkezett az Android 11

    Nincs sok változás a gyakorlatban, viszont máris béta tesztnél jár jó pár gyártó telefonja.

  • Android 10 bemutató

    Oda az édességes név, van viszont rendszerszintű sötét téma, (majdnem) teljes képernyős gesztusvezérlés, hajtogatható eszköztámogatás és a remény, hogy a frissítések gyorsabban jönnek – de érdekel ez még bárkit?

  • Marshmallow rendszerbemutató

    Elérhető a legújabb zöld robotos főverzió, az Android 6.0 Marshmallow végleges kiadása, mely elsősorban motorháztető alatti újdonságokat és finomhangolást kínál a Lollipopban bennmaradt bakik után.

Hirdetés