Megérkezett az Android 11

Nincs sok változás a gyakorlatban, viszont máris béta tesztnél jár jó pár gyártó telefonja.

Egy időben az új Android főverzió érkezése volt a zöld robotos rendszer legfontosabb, várva-várt éves eseménye, és bár a sorrendiségben a dolog nem változott, az izgalom elpárolgott. Az utóbbi esztendőkben ugyanis nem történtek drasztikus változások az OS-ben, illetve számos apró változtatást alkalmazás- és szolgáltatásszinten élesített a Google. Így aztán ezúttal sem hosszas a fontos újítások listája, inkább a tényt közöljük, hogy hivatalosan elstartolt az Android 11, és a Pixel 2 vonaltól a 4a-ig bezárólag az összes referenciakészülékre telepíthető.


(forrás: Medium) [+]

Szemezgessük azért az újításokból. Rendszerszinten támogatottak a chat buborékok, párbeszédeket pedig immár az értesítő panelről is folytathatunk. Három szekcióra osztották a notikat: párbeszéd, értesítő és néma jellegűek jelenhetnek meg, más-más prioritással. Épp emiatt a médiakezelő funkciókat a kapcsolópanelhez csapták. Az okosotthon elemei közös felületről irányíthatók, a helyhozzáférést akár alkalmazásindításonként menedzselhetjük, a sötét mód pedig napszak és saját időpont szerint is szabályozható.


Természetesen a Pixelek részesülnek először az Android 11-ből [+]

Izgalmasabb talán az, hogy máris számos partner kínál vagy készít elő béta tesztelést saját felületére, friss főverzióval. Ilyen a Realme, a Huawei vagy a OnePlus, illetve előzetes formájában pedig néhány Realme és Xiaomi telefon tulajdonosa próbálhatja ki az Android 11-et. Nyilván a végleges, publikus kiadások még odébb vannak, ám akadnak olyan gyártók, amelyek gyors vagy szép számú frissítésekről ismertek (például a OnePlus vagy a HMD Global), úgyhogy remélhetőleg az év végéig számos telefon megkapja vagy eleve Android 11-gyel kerül piacra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés