Android 8.1-gyel és IP68-cal érkezhet a Pixel 2

Tavaly nyáron, 7.0-s számozással startolt el az Android Nougat, aztán pár hétre rá, a Google Pixel telefonokkal megérkezett a 7.1, és úgy tűnik, a 2016-os számozási kedv idén is megmarad. Az AndroidAuthority szúrta ki, hogy a friss androidos fejlesztői szoftvercsomagban célzások vannak a 8.1.0-s alverzióra, és mivel a szakma pár hét múlva, október 5-re várja az új Pixelek befutását, ez már a 8.1-es rendszer futtatását vetítheti előre.

A 9to5Google-nek képe is van, a forrás azonban csak enyit enged belőle megmutatni
A 9to5Google-nek képe is van, a forrás azonban csak enyit enged belőle megmutatni (forrás: 9to5Google) [+]

Az XDA Developers úgy tudja, nem lesz 836-os jelzésű Snapdragon rendszerchip, így az új Pixelek sem kapják meg, a 9to5Google viszont úgy hallotta, a referenciamobilok IP68-as por- és víz elleni védelemmel érkeznek. Talán emiatt áldozhatják fel a 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenetet a mérnöki istenség oltárán. A kisebbik modell 4,97"-es lehet, a tárhely opciók között 64 és 128 GB-os változat is akad majd.

Azóta történt

Előzmények

  • Android 8.0 Oreo rendszerbemutató

    Bár főleg a motorháztető alatt történtek az Android 8.0 legfőbb változásai, azért tudunk mutatni olyat, ami a felhasználónak is feltűnhet. Íme az Android, kekszes ízvilággal.

  • Google Pixel XL - asszisztenst jó áron felveszünk

    A méregdrága Pixel XL legfőbb erénye az új hangasszisztens, ám magyarul nem tud és nem marad sokáig a referenciamobilok sajátossága.

  • Google Pixel - más közönségre képpontosít

    Teljesen új filozófiával lépett elő valódi mobilgyártóvá a Google, ám a márkaterméket nem az ökoszisztémájából kiragadva lenne érdemes értékelni, főleg nem itthon.

  • Meghalt a Nexus, éljen a Pixel!

    Új névvel és divatmajmoló formával kaphatók az idei Google mobilok. De hogy jutottunk el a Nexus 4 piacrengető árazásától a több százezres Pixelekig, és mi jár a mesterséges intelligencia fejében?

Hirdetés