Hirdetés

Apple blog: Érkezik a Google Now iOS-re, vagy mégsem?

Eric Schmidt – a Google elnöke – Indiában tett látogatása során érdekes kijelentéssel örvendeztette meg a népet, miszerint a sokak által előszeretettel használt Google Now hamarosan iOS eszközökre is elérhetővé válik. Az összegző megbeszélésen egyébként szó esett arról is, hogy egyelőre nincs konkrét terv a Chrome és az Android összevonására, ám ettől még az előbbi kijelentés figyelemfelkeltő lehet. Úgy tűnik tehát, hogy a Google Maps sikeres megjelentetése után most a másik nagy dobását is az iOS felhasználók rendelkezésre bocsátaná a keresőóriás cég, az App Store-on keresztül. Schmidt egyébként úgy nyilatkozott, hogy az "Apple-nek külön politikája van arra, hogy mely alkalmazásokat fogadja el, és melyeket nem, így néhányat engedélyez, néhányat viszont nem."

A gond igazából ott keresendő, hogy a Google már a Search-öt is felvértezte hangfelismerő funkcióval, amely erősen hasonlít a Google Now alapkoncepciójára, ráadásul igencsak konkurál az Apple Sirijével, erről peidg nemrégiben egy összehasonlító videó is felkerült az internetre, melyben már félig-meddig ösztönzik az embereket a Google megoldásának használatára:

Az ügy ott válik pikánssá, hogy az Apple szinte azonnal reflektált a Google kijelentésére, ám éppen az ellenkezőjét állítja az eddigieknek. Az almás vállalat a CNET-nek nyilatkozva elmondta, hogy semmilyen Google Now névre hallgató applikációt nem terjesztett elő a Google, ami az App Store-ba bekerülhetne. Hogy kinek van igaza, azt nehéz megjósolni, ám az biztos, hogy a Google által közzétett videó gyorsan eltávolításra került a YouTube csatornáról, az Engadget jóvoltából viszont továbbra is elérhető bárki számára. A tervezett app felhasználói élménye megegyezik az Androidon tapasztaltakkal, és tisztán látszik, hogy a Google Now for iOS a Sirinek állítana ellenfelet, amit nyilván az Apple sem nézne jó szemmel:

Azóta történt

Előzmények