Átadták az Országos Nokia programozási verseny díjait

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem „Black Pearl" csapatának (Siroki Péter, Rácz Hunor) „Ghostship" című pályázata és a győri Széchenyi István Egyetem „La Boheme" csapat (Tarjáni Gábor Zoltán, Pápai Veronika) „OperaHM - operaszöveg letöltése webszerverről mobiltelefonra" című pályázata megosztva kapták az első díjat az Országos Nokia programozási versenyen.

A Nokia Hungary Kft. tavasszal meghirdetett országos szintű programozási pályázatára 36 pályamunka érkezett, melyek többsége Nokia mobiltelefonokon futtatható alkalmazás kifejlesztését tűzte ki célul.

"Előszőr akkor örültünk, amikor láttuk, hogy közel 50 csapat regisztrált a versenyre, másodszor pedig akkor, amikor tanulmányoztuk a pályamunkákat. Rengeteg nagyon ötletes és kivitelezhető alkalmazás-terv készült. Köszönjük az oktatóknak és a lelkes diákoknak a munkát, reméljük, hogy a versenyt folytathatjuk jövőre. " - mondta Józsa Barnabás, a Nokia felsőoktatási kapcsolatokért felelős munkatársa.

A kijelölt műszaki felsőoktatatási intézményekből (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Kara, Eötvös Lóránd Tudományegyetem, győri Széchenyi István Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, valamint a veszprémi Pannon Egyetem) összesen több mint 80 nappali tagozatos hallgató dolgozott a pályázatokon.

Az elbírálás kétszintű volt, első szinten minden felsőoktatási intézmény helyben értékelte az első három legjobb pályázatot, az első helyezett 180 ezer, a második 150 ezer és a harmadik helyezett 120 ezer forintos pénzdíjban részesült. A második, országos szinten az összes pályamunka közül a NOKIA választotta ki a számára leginnovatívabb, legkreatívabb, legötletesebbnek ítélt műveket. A győztes csapat fődíjként egy egyhetes londoni úton vehet részt, ahol egy mobil konferenciát látogathat meg. Az országos második helyezett csapat 450 ezer, a harmadik helyezett csapat 300 ezer forintos jutalomban részesült.

A Nokia programozási verseny második és harmadik helyezettjei:
2. hely BME "TeamV" csapat: Fábián Viktor, Ekler Péter - "Turrets Simple Wargame" című pályázat
3. hely Pannon Egyetem, Veszprém "BigBrother" csapat: Pupp Péter, Hernádi Péter - "Mobil kliens video megfigyelő rendszerhez" című pályázat
3. hely Széchenyi István Egyetem "BGs" csapat: Bella Gábor, Berki Gábor - "Menetrendek" című pályázat

Azóta történt

Hirdetés