Az eltűnt kamera nyomában

Sematikus rajz mutatja meg a Samsung Galaxy A05 hátulját, ez alapján pedig úgy tűnik, búcsúzik a modell a segédkameráktól.

Várhatóan hamarosan bemutatja a Samsung a 2024-es Galaxy A-széria első tagját, mely a belépőszintet képviseli majd. A Samsung Galaxy A05 már járt teljesítményteszten, most pedig az FCC-nél (Szövetségi Kommunikációs Bizottság) tett egy kört az amerikai engedélyek megszerzéséért. Az FCC adataiból kiderült a telefon kommunikációs képességeiről, az akkumulátorról és a töltésről is pár adat, illetve egy, a hátlapot ábrázoló sematikus ábrát is látni, mely arra enged következtetni, hogy a legolcsóbb Galaxy A esetében búcsút int a Samsung az alacsony felbontású segédszenzoroknak és csak egy kamerával szereli fel a készüléket. A Galaxy A04 hátlapján két kamera volt még, a széles látószögű egységet egy 2 megapixeles mélységszenzor egészítette ki, a Galaxy A04s pedig három hátlapi kamerát kínált, de ezek csak megjelenésükben hasonlítottak az S23-as csúcsmodellek kameraszettjeihez, hisz itt is két 2 megapixeles segédszenzorokról volt szó. Az eddigi információk szerint a Galaxy A05 egy 48 vagy 50 megapixeles kamerát kínál majd, a segédszenzorok feladatait — például a portrékon a háttér elmosását — okos szoftveres algoritmus válthatja.

Sematikus rajz mutatja, milyen lehet a Galaxy A05 hátlapja
Sematikus rajz mutatja, milyen lehet a Galaxy A05 hátlapja. A forma ismerős lehet a Galaxy A03 Core-ból [+]

Ami talán meglepőbb, hogy az FCC adatai szerint a Galaxy A05 is csak 4G/LTE sávokat használ majd, vagyis az A-széria belépő modellje még nem kap 5G-s képességeket. Megvan viszont a telefonban két SIM-kártyának, adott a GPS modul, a kétsávos Wi-Fi 5-ös modem és természetesen nem hiányzik a Bluetooth 5.3 sem, viszont az FCC adatai szerint NFC-vel nem lesz felszerelve a mobil.

A Galaxy A05 eddig ismert adataiA Galaxy A05 eddig ismert adataiA Galaxy A05 eddig ismert adataiA Galaxy A05 eddig ismert adatai A Galaxy A05 eddig ismert adatai (forrás: Notebook Check) [+]

Az akkumulátorról annyit tudni, hogy 4000 mAh-nál nagyobb lesz kapacitása, töltéséhez pedig használható lesz a Samsung 25 wattos TP-TA800-as fali adaptere. A telefont az FCC két modellszám alatt (SM-A057F és SM-A057F/DS) jegyzi, értelemszerűen az egyik a dual SIM-es modell, feltűnt viszont egy nagyon hasonló készülék SM-A055F/DS modellszámon is, ez lehet Core vagy 05s modell, esetleg csak más régióba szánt változat. Utóbbiról tudni, hogy 4 GB RAM-mal, Mediatek lapkával (vélhetően Hello G85-tel) és Android 13-ra épülő One UI 5-tel készül a megjelenésre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés