Az Ericsson mobil egészségügyi megoldása

A projekt keretében az Ericsson mobil egészségügyi megoldást szállít, amelyet a kórházak egyes, súlyos betegeket kezelő osztályain helyeznek próbaüzembe. Ezeken az osztályokon krónikus betegségben (pl. agyvérzés, asztma vagy cukorbetegség) szenvedő, egész napos figyelést igénylő betegeket ápolnak. A megoldás lehetővé teszi a betegek életjeleinek (pl. szívverés, légzés, oxigéntelítettség és vérnyomás) automatikus rögzítését és valós idejű figyelését. Az adatok pontossága és azonnali rendelkezésre állása révén a kórházi személyzet megfelelő orvosi ellátást nyújthat a betegeknek.

A betegek könnyű és kényelmesen viselhető egészségügyi érzékelőket kapnak, amelyek összeállítják és Bluetooth-kapcsolaton keresztül biztonságosan továbbítják a szükséges adatokat egy kommunikációs modulhoz, amely WLAN-technológiát alkalmazó összeköttetésben van a kórházak szervereivel. Az erre kijelölt kórházi személyzet egyszerűen, munkaállomásairól férhet hozzá a szervereken tárolt információhoz. Ez jelentősen növeli a személyzet produktivitásának és hatékonyságának szintjét mindkét kórházban, hiszen az ápolók képesek lesznek valós időben, távolról és gyorsan nyomon követni a betegek állapotát és meghatározni a szükséges teendőket.

Kenneth Thean, a szingapúri Parkway Kórházak informatikai vezetője, a következőket nyilatkozta: „A projekt eredményeképpen hatékonyabbá tehetjük az ápolószemélyzet munkáját, miközben növeljük a betegápolás minőségét is”.

Ang Boon Hock, a Changi Általános Kórház ápolási igazgatóhelyettese, hozzáfűzte: „A mobil betegfigyelési projekt az életjelek rögzítése révén lehetővé teszi az időbeli beavatkozást, mivel a beteg állapotának bárminemű változásakor azonnal riasztja az orvosokat és nővéreket”.

Ann Emilson, az Ericsson Singapore elnöke, kijelentette: „Az IDA (Infocomm Development Authority of Singapore, szingapúri infokommunikációs fejlesztési hatóság) által irányított egyik egészségügyi kezdeményezéshez kapcsolódó vállalkozás az első lépés a szingapúriak zavartalan orvosi ellátása felé. Az Ericssont büszkévé és boldoggá teszi, hogy lehetősége van támogatni a helyi kormánynak az állampolgárai jólétét szolgáló kezdeményezését.”

Az Ericsson mobil egészségügyi megoldása vezeték nélküli hálózaton is telepíthető, így lehetővé teszi, hogy a betegek bármikor, bárhol orvosi ellátást és segítséget kaphassanak.

Előzmények

Hirdetés