Az iGO jövője

“A kommunikáció és a navigáció egyaránt hihetetlen ütemben fejlődik, és óhatatlan az egymáshoz kapcsolódásuk. Véleményem szerint a navigáció hamarosan egy olyan általános plusz szolgáltatás lesz, mint jelenleg például az MMS. Előbb-utóbb lesz egy olyan mobil multimédiás eszköz, amiben benne lesz a klasszikus értelemben vett gyalogos navigáció: ismerni fogja a repülőgép-menetrendeket, online letölti a tömegközlekedési információkat, vagy akár a bevásárlóközpontok térképét, és persze telefonálni is lehet vele. Ez izgalmas kihívást jelent a készülékgyártóknak, a szolgáltatóknak és persze nekünk, a szoftverfejlesztőnek is.” mondta Fazakas András, a Nav N Go Kft. operatív igazgatója.

Az iGO-nál a jövőbeni fejlesztések egyik fő iránya a "connectivity”, ami azt jelenti, hogy a szoftver valamilyen adatkapcsolaton keresztül csatlakozik egy szerverhez, vagy az Internethez. Ez a megoldás rengeteg új üzleti lehetőséget kínál, hiszen számos online szolgáltatással lehet kiegészíteni a GPS-navigációt.

Kiderült, hogy a Nav N Go Kft. egy másik jelentős lépésre is készül a közeljövőben. A 2007-ben bemutatkozó iGO “Open Platform”-al ugyanis utat nyit a külsős fejlesztések felé. Segítségével megvalósulhat, hogy a felhasználók vagy fejlesztő cégek saját tartalmat helyezzenek el az iGO-ban, vagy speciális modulokkal egészítsék ki az alapszoftvert. Ez a technikai megoldás akár új célcsoportokat is jelenthet a készülékgyártók és mobilszolgáltatók számára.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés