Az ingerszegény külsőt fenntarthatósággal kompenzálja a Samsung Galaxy S23 FE

Az új modell belső komponensei és készülékháza újrhasznosított anyagokból készült, a terméktámogatás pedig 4 főverzióra és 5 év biztonsági frissítésre terjed ki.

Rendkívül nagy változások nem történtek az FE szériában, a Galaxy S23 FE friss(ebb) lapkakészletet kapott, jobb főkamerát és több RAM-ot az alapkiszerelésbe, de gondosan ügyeltek rá, hogy az S23-at azért véletlenül se szorongassa meg. Az anyaghasználat viszont szintet lépett, az alumínium keretet már mindkét oldalon Gorilla Glass 5 fogja közre (a kijelzőt védő Victus és plasztik hátlap helyett), a készülékház külső és belső komponensei pedig üveg- és plasztikgyártásból származó törmelékanyagokból, illetve fogyasztás utáni újrahasznosított (PCR) matériákból készült (halászhálók, PET palackok és vizes hordók). A fenntarthatóságot a garantált 4 Android főverzió (Android 13-ról indulva) és 5 év biztonsági frissítés támogatja.


[+]

Ehhez végül is a hardveres alapok is megvannak, régiótól függően Snapdragon 8 Gen 1-et vagy Exynos 2200-as szettet kapunk 8 GB rendszermemória és 128 GB nem bővíthető belső tárhely kíséretében, utóbbiból igény szerint 256 GB-nyi is választható. A főkamerát is kicserélték egy 50 megapixeles, optikailag stabilizált egységre, amit továbbra is egy 8 megapixeles teleobjektíves optika (ugyanaz, mint az S23-ban) és egy 12 megapixeles ultraszéles látószögű szenzor kísér, a szelfikamera viszont 10 megapixelre moderálódott.


[+]

Dynamic AMOLED 2X kijelző továbbra is 6,4 hüvelykes FHD+ (1080 x 2340) felbontással, 1-120 Hz-es dinamikus képfrissítéssel, az akkumulátor pedig megtartotta a 4500 mAh-s kapacitást, az IP68-as védettségű készülékház viszont ennek ellenére is valamivel nagyobb és lényegesen nehezebb (158 x 76,5 x 8,2 mm, 209 gr) lett, cserébe ugye üveg. A töltési paraméterek megegyeznek az elődmodell képességeivel, ami 25 wattos vezetékes gyorstöltést, 15 wattos vezetékmentes töltést és 4,5 wattos vezetékmentes töltésmegosztást jelent.

Szenzorosan is ugyanaz a felhozatal (kijelzőbe integrált optikai ujjlenyomat-olvasóval), az NFC és a sztereó hangzás is maradt, de WiFi-ből már támogatott a 6e szabvány, a Bluetooth 5.3-as verziószámra váltott, jack viszont továbbra sincs. A Samsung Galaxy S23 FE menta, lila, krém és grafit alapszínekben 599 dolláros áron nyit a boltokban holnaptól. A hazai elérhetőségről és árról még nincsenek információink, frissítjük a hírt, amint ezekre fény derül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés