Az összeszerelő részleg eladását fontolgatja a Nokia?

Úgy tűnik, hogy nem csak a Sony Ericsson, hanem a Nokia vezetői is meggondolatlanul tesznek olyan felelőtlen kijelentéseket, melyeket azután a kommunikációs részleg nem győz azonnal cáfolni, amivel persze sikeresen alá is ássák a cég hitelét és szavahihetőségét. A japán-svéd gyártó nemrég az Aino szoftveres hibái kapcsán nyilatkozott egymásnak ellentmondóan, míg a finn gyártó legújabb botrányának alapjait a német Wirtschaftswoche számára adott interjú jelentette, mely során Anssi Vanjoki a telefongyártóból szolgáltatás-központú internetes céggé való átalakulással kapcsolatosan az újságíró azon kérdésére, hogy tervezik-e az összeszerelő részlegek eladását, a cégvezető azt mondta, hogy „soha se mond, hogy soha”.

A kétértelmű mondat igen komoly spekulációk alapjait jelentette, hiszen a vezető korábban a laptopok forgalmazásával kapcsolatos pletykákra is hasonló, kétértelmű választ adott. Tény ami tény, a finn gyártó igen nehezen tud lépést tartani a piac igényeivel, és a legerősebb konkurensek közül az Apple, RIM és a Google egyáltalán nem rendelkezik hardveres részleggel, mégis hatalmas hasznot tudnak felmutatni. A pletykák terjedése után Thomas Jonsson, a Nokia szóvivője hivatalos is megerősítette, hogy cége nem tervezi az összeszerelő üzemek eladását, már csak azért sem, mert a finn cég logisztikai részlege a világ egyik leghatékonyabban működő gépezete, és ezzel együtt a gyártó működésének egyik alappillére is.

A Nokia tehát egyelőre egészen biztosan nem kívánja élesen elválasztani a tervezést és a gyártást, noha a Booklet 3G már eleve külső partner műhelyében készült és várhatóan nem is kívánja laptopok összeszerelésére átalakítani gyáregységeit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés