Balra-jobbra mozgó szelfikamera jöhet?

Az Oppo új szabadalma alapján készülhetnek panorámaszelfik a közeljövőben, az első látványterv érdekes, de vajon haszna is lesz a megoldásnak?

Ha egy kínai gyártó valamilyen újdonsággal áll elő, az általában érdekes szokott lenni. Az Oppo már több ízben variált a szelfikamerákkal, volt a forgókamerás N1-ük, a csúszkás Find X, és a cápauszonyos Reno 10X Zoom, most viszont egy teljesen új ötlet bontakozhat ki, valamelyik jövőbeli modelljüknek, egy apró motor segítségével balra-jobbra csúszhat a szelfikamerája.

A kávamentes okosmobilok és a kijelző mögé rejtett szelfikamerák világában kissé nehezen elképzelhető, hogy ezt a megoldást egy csúcsmodellben alkalmaznák, viszont az Oppo levédette ezt a technológiát a WIPO-nál (Szellemi Tulajdon Világszervezete), a holland Letsgodigitalnak köszönhetően pedig a fent látható animgif prezentálja, hogyan is nézhet majd ez ki a valóságban.


[+]

Szintén fontos kérdés, hogy mennyivel tudnak érdekesebb kompozíciók készülni így, elképzelhető, hogy a 3D-s képalkotásban veszik majd hasznát a felhasználók, de a panorámaszelfi is egy létező opció lehet, ha ez a megoldás tényleg elstartol. Mindazonáltal a sima balra-jobba mozgatást valószínűleg egyszerűbben megoldja a felhasználó a mostani fix megoldásokkal, és némi karmozgatással, minthogy a szoftverben tologassa a csúszkát. Mi mindenesetre kíváncsian várjuk, mi lesz ebből.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Előzmények

Hirdetés