Barátságos árazású Archos mobilok érkeznek

A nagy múltra visszatekintő Archos lerántotta a leplet két új készülékéről, az 50 Helium+ egy öt hüvelykes kijelzővel ellátott okostelefon, az 55 Helium+ pedig egy phablet. Mindkét eszköz Android Lollipop rendszerverzióval érkezik, képesek lesznek 4G hálózatra csatlakozni, árazásuk pedig visszafogott lesz.

Archos Helium készülékek

Az eszközök burkolatai alatt a MediaTek hardverei dolgoznak majd, az MT6735P névre hallgató, 64 bites chipset 1 GHz-re skálázott, négymagos ARM Cortex-A53 processzorral, 1 gigabájt RAM-mal és 8 gigabájtos belső tárolóegységgel dolgozik majd együtt. Az előlapi kamerájuk 5 megapixeles lesz, a hátlapi pedig 13 megapixeles, ez utóbbi egy szimpla ledes villanót is kap mindkét készülék esetében.

A dual SIM funkció is adott lesz, csakúgy, mint a Cat. 4-es LTE, a Bluetooth 4.0, a Wi-Fi, a microUSB 2.0, illetve a GPS és az A-GPS is. Mindkét eszköz 720 x 1280 pixel felbontású IPS kijelzővel érkezik, ez a phablet esetén 267, a telefon esetén 293 ppi-s pixelsűrűséget jelent. A nagyobb készülékházban nagyobb akkumulátor van: az 55 Helium+ telepe 2400 mAh kapacitással bír, míg az 50 Helium+-é 2000 mAh-s. A készülékek a jövő hónaptól rendelhetők meg külföldön, hazai forgalmazásban, hivatalos garanciával a mobil 53 000 forint körül, a phablet pedig 56 000 forint körüli összeg ellenében lesz megvásárolható, ez utóbbihoz egy 16 gigabájtos microSD kártya jár majd ajándékba.

Azóta történt

  • Archos 50c Neon - tárhelyharcos

    A középkategória alsó részébe pozicionálták az Archos 50c Neont, de a hardvere és felszereltsége már ebben az árszegmensben sem túl acélos.

  • Amerikában jelent meg az Archos 50d Helium 4G

    A francia székhellyel rendelkező vállalat egy kedvező árfekvésű, duál SIM támogatással és Snapdragon 410 SoC-vel ellátott készüléket dobott piacra az amerikai kontinensen.

Előzmények

  • MWC 2015: Az Archos standját sem hagytuk ki

    Két olyan Archos mobilt is megnyomogattunk, amelyekhez eddig élőben még nem volt szerencsénk. Az egyik HD kijelzőt, a másik LTE modemet kapott.

  • Bemutatkozott az Archos 50 Diamond

    Full HD kijelzővel, 4G LTE modemmel és 64 bites nyolcmagos processzorral érkezik a francia gyártó mérsékelt árazású „szelfi” csúcsmobilja.

  • Archos 50 Oxygen - oximoron

    Az Archos csúcskészüléke is ellátogatott hozzánk, amely a minap tesztelt Karbonn Titanium X kiköpött mása, és ahhoz hasonlóan ellentmondásos készülék.

  • Archos 40b Titanium - karcos harcos

    Sztereó előlapi hangszóróval és WVGA megjelenítővel bír az Archos kétkártyás kétmagosa, amely a belépőszinten próbál közönséget szerezni.

Hirdetés