Beats Studio Pro néven új fejhallgatót dob piacra az Apple

Aktív zajszűrés, 40 mm-es meghajtók, USB-C, és veszteségmentes vezetékes hangátvitel 155 ezer forintért.

Hat évvel azután, hogy a Beats márka Studio fejhallgatója utoljára frissült, az Apple bejelentette az utód érkezését. A Beats Studio Pro Wireless külsőleg alig tér el a közvetlen előd Studio 3-tól, a színek és a kagyló alján az USB-C csatlakozó lehet feltűnő különbség. A Studio Pro hazánkban 154 990 forintos ajánlott fogyasztói áron kerül majd forgalomba homok, tengerészkék, fekete és dohánybarna színekben várhatóan augusztus 10-től.


[+]

A fejhallgató továbbra is összehajtható, a dobozban egy szövet hordozótáska, egy USB-C töltőkábel, valamint egy 3,5 mm-es analóg audiokábel van. A Studio Pro 260 grammot nyom, mérete 18,1 x 17,8 x 7,8 centiméter, a beépített akku pedig akár 40 órányi üzemidőt is biztosíthat, de ez az ígéret aktív zajszűrés nélküli használatra vonatkozik, ANC-vel már csak 24 órát ígér az Apple. Adott viszont a gyorstöltés, 10 perc alatt 4 órányi működésre elegendő energiát szív magába a teljesen lemerült eszköz.


[+]

Vezeték nélkül Bluetooth 5.3-on csatlakozik (Class-1), de opció az analóg hangátvitel a 3,5 mm-es csatlakozón és az is, hogy az USB-C csatlakozón keresztül fogadjon hangot a fejhallgató. Érdekesség, hogy a Studio Próban van beépített DAC, de csak az USB-C csatlakozó mögött, így megfelelő forrással USB vezetékes kapcsolaton keresztül támogat 24-bit / 48kHz-es lejátszást. A 3,5 mm-es csatlakozón keresztül csak akkor képes veszteségmentes hangátvitelre, ha a forráseszközben van DAC, vezeték nélkül pedig szimplán nem támogatott, lévén csak SBC és AAC Bluetooth-kodeken keresztül kommunikál a fül köré ülő eszköz.

[+]

Frissítették a meghajtókat, mindkét kagylóban egy-egy 40 mm-es driver van kétrétegű membránnal, újratervezett mikroszellőztetéssel és az elődnél 25%-kal erősebb mágnesekkel. A sajtóközlemény és marketingszöveg torzításmentes és a Studio 3-nál 80%-kal tisztább hangzást ígér. Van a fejhallgatóban egy beépített digitális jelprocesszor a hangzás optimalizálásáért és a 360 fokos Dolby Atmos térhangzás kezeléséért. USB-C csatlakozón átvitt hang esetén van három beépített hangprofil, mely közül választhat a felhasználó, a Signature a kiegyensúlyozott, az Entertainment a filmekhez és játékokhoz szánt, a Conversation pedig beszédhez és podcastokhoz. A beépített mikrofonok zajszűrése javult, állítólag tisztábban veszik fel a beszélő hangját. Megmaradt a zajszűrés is, ez gombnyomásra vált transzparens és aktív mód között, előbbi a mikrofonokat használva beengedi a hangokat, utóbbi megpróbálja őket elfojtani.


[+]

Természetesen megvan a gyors párosítás az Apple készülékeivel és az iCloud-szinkronizáció, a Beats Studio Pro beépül a Lokátor-hálózatba, és megy a “Hey, Siri!” hangparancs is gombnyomás nélkül. Viszont a fejhallgató kompatibilis Androiddal is, megvan a Google Gyors párosítás és az Audio Switch támogatása, illetve a Google Készülékkereső programba is rögzíthető a fejhallgató. Apple eszközökön az operációs rendszer beállításaiban, Androidon a Beats alkalmazásban lehet állítgatni a különböző funkciókat a fejhallgatón.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés