Befelé csukódhat a Mate X2 kijelzője

A Huawei gőzerővel készül következő hajlítható képernyős ketyeréjével, amely belülre helyezheti a tabletes kijelzőt.

A Huawei Mate Xs az eddigi legpraktikusabb hajlítható képernyős telefon abból a szemszögből, hogy egyazon 8"-es panel tudja le a táblagépes nyitott és a telefonos csukott használatot, lényegében káva nélkül, sőt: a hátlapi kameraszettre jut a panelből, így igencsak jófajta szelfik lőhetők.

Variációk hajlított kijelzőre: a Mate Xs a Galaxy Fold mellett
Variációk hajlított kijelzőre: a Mate Xs a Galaxy Fold mellett [+]

Persze, ha a plasztikkal védett megjelenítő kívül van, akkor sokkal könnyebb összekarcolni, éppen ezért a Royole és a Samsung inkább belülre helyezte a hajlítható panelt, és a Z Fold2 5G külső, nem hajlítható paneljét edzett üveg védi a karcoktól. Ezen a vonalon mehet tovább a Huawei, és bár szóba került az esetleges flipes dizájn, valószínűbb a Fold-féle forma.

A Huawei Mate V a Letsgodigital elképzelésében, Huawei minta alapján
A Huawei Mate V / X2 a Letsgodigital elképzelésében, Huawei minta alapján (forrás: Letsgodigital) [+]

Konkrétan Ross Young, a DisplaySearch elemzője hallotta úgy, hogy befelé csukódik majd a Mate X2, és mivel ehhez már prezentált a Huawei formatervezési egy mintát, felhasználói elképzelések is születtek a lehetséges küllemről. Egyébként úgy tudni, a Mate X2 marad a plasztik védelemnél a hajlítható panel esetében az ultravékony üvegréteg ellenében, a telefon-tablet hibridnek ugyanakkor két beszállítója lehet: a Samsung Display és a BOE.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés