Bemutatkozott a Galaxy Tab A8 10,5"

Elérhető árú tabletként méretes kijelzővel, nagy akksival és korrekt szolgáltatáscsomaggal érkezik az A7 utódja.

A Samsung frissítette elérhető árú Galaxy Tab A-szériáját, a tavalyi A7 után most a Tab A8 10,5"-et köszönthetjük. A készülék nevéből is kikövetkeztethetően 10,5 hüvelykes kijelzőt kapott, technológiája LCD, felbontása pedig 1920 x 1200 pixel felbontású. A 16:10-es képarány jóval nagyobb függőleges teret ad a fektetett nézethez, a filmnézéshez és az egyszerűbb játékokhoz tartozó audioélményt pedig négy darab Dolby Atmos minősítésű beépített hangszóró garantálja.


[+]

A Galaxy Tab A8 természetesen hangsúlyosan kínálja a Samsung TV Plus streaming szolgáltatást 200 fölötti mennyiségű ingyenes csatornával, de 2 hónap ingyenes YouTube Premiumot is kínál a megvásárlása mellé. Mindazonáltal a kreatív funkciókra is odafigyelt a cég, a One UI 3.1.1 (Android 11-alapokon) fejlett ablakkezelést és multitaskingot nyújt, ehhez alapvetően 3/32 GB-os tárolócsomag tartozik, de 4/64 GB, illetve 4/128 GB-os változatok is elérhetők lesznek belőle.

[+]

Nem nevezi meg a chipsetet a gyártó, de állításuk szerint 10%-kal nagyobb számítási és grafikus teljesítményre kell készülni (a tavalyi modellben 11 nanométeres Snapdragon 662 dolgozott), nem hivatalos informátorok a Unisoc Tiger T618-at emlegetik Cortex-A75, illetve A55 alapokon, Mali G52 MP2 GPU-val, 12 nanométeren. Videóhívásokhoz az 5 megapixeles, fixfókuszos kamera áll rendelkezésünkre, a hátlapon 8 megapixeles, autofókuszos egység szolgál fotók és videók készítésére.

[+]

Érkezik belőle kizárólag Wi-Fi kapcsolattal bíró verzió, ez lesz az alapmodell, de LTE-vel is szerelt, SIM-es változat is jön belőle, mindkettő ac-s Wi-Fi és Bluetooth 5 képességgel bír. A vezetékes kapcsolati lehetőségek 3,5 milliméteres jack csatlakozóból és 2.0-s USB-C felületből állnak, DeX támogatás nincs. Az akkumulátor 7040 mAh kapacitású, 15 wattos gyorstöltést támogat, de a dobozban csak 7,5 W-os adapter kerül elhelyezésre.


[+]

Európában még idén, a világ egyéb régióiban januárban kerül forgalomba az eszköz, 230 eurós ára nagyjából pontosan egybevág azzal a 85 ezer forinttal, amennyiért a tavalyi elindult, 3/32 GB, WiFi kiszerelésben. Szürke, ezüst és rózsaszín árnyalatokban lehet megvenni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés