Bemutatkozott a Huawei Mate 9 lite

A Mate 9 család negyedik tagja csendben startot el, egészen pontosan halkan cserélte le a Honor 6X brand jelölését Huawei logóra.

A Mate 9, a Porsche Design variáns és a Mate 9 Pro után befutott az egyre népesebb Huawei termékcsalád negyedik tagja, a Mate 9 lite, és ha valakinek déjà vu érzése van, akkor hallhatott korábban a Honor 6X-ről. A Huawei ugyanis lényegében lekaparta a félig önálló brand logóját, és a sajátját helyezte el az 5,5 hüvelykes phableten.


[+]

Nem szokatlan az ilyesmi: a Honor 8 majdnem egy Huawei P9, csak olcsóbb, a Huawei Fit meg igazából egy átkeresztelt Honor S1 aktivitáskövető sportóra. Ha már fenntart a gyártó egy márkás és egy online kereskedésre koncentráló B-vonalat, nem rossz ötlet a gyártósorokat ekképpen megosztani és az erőforrásokkal takarékoskodni. Ez azt is jelenti, hogy a Mate 9 lite megtartotta a nyolcmagos Kirin 655-ös SoC-t (4 x 2,1 és 4 x 1,7 GHz Cortex-A53, Mali-T830MP2), illetve a 3/32 és 4/64 gigabájtos tárhelyopciókat. Színekből arany, ezüst és szürke érhető el.


[+]

A 150,9 x 76,2 x 8,2 milliméteres fémház 162 grammot nyom, az akkumulátor 3340 milliamperórás. A Mate 9 lite az Android 7.0-s fivérekkel ellentétben a 6.0-n alapuló EMUI 4.1-gyel lesz kapható, arról nincs információnk, hogy mikor válthat Nougatra. Az mindenesetre biztos, hogy marad a Honor 6X 8 megapixeles előlapi kamerája és a 12 + 2 megapixeles hátlapi fényképezőrendszere.


[+]

Ez a dupla kamerás megoldás sem kapja meg a Leica minősítést, és a másodlagos szenzor itt sem fekete-fehérben rögzít, hanem a mélységinformációk tárolásáért felel a bokeh és más módok érdekében. A hátlapi ujjlenyomat-olvasóról viszont nem kell lemondani. Az esetleges hazai megjelenésről és az árakról egyelőre nincs információnk, mindenesetre a Mate család bővülése mutatja: a Huawei márkás telefonok egyre inkább két termékvonalra koncentrálnak. A tavasz slágere a P-sorozat, és már pletykálnak a P10 érkezéséről, az őszt pedig a Mate phabletek viszik. Eközben meg sorra jönnek ki a Honor brand termékei, úgyhogy a Huawei az év minden időszakában teljes műszakban dolgozik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

  • Bemutatták a Huawei Mate 9 Pro-t

    A kínai belpiacra szánt Huawei Mate 9 variáció lényegében megegyezik a Porsche Design Huawei Mate 9 paramétereivel a méregdrága brandelést leszámítva.

  • Dupla kamerával startolt el a Honor 6X

    Egy kamera virít a Honor 6X előlapján, kettő pedig a hátoldalán. Újabb erős ajánlat érkezett a Huawei önállóan működő brandjétől.

Hirdetés