Bemutatkozott a Meizu X is

A mai sajtóeseményen nem csak a Meizu csúcsgépe, a Pro 6 Plus kapott szerepet, de a renderképek alapján vitatott külsejű Meizu X is bemutatkozott.

A reggeli Meizu rendezvényen kétségtelenül az Exynos 8890-nel és az 5,7 hüvelykes, nyomásérzékeny QHD kijelzővel szerelt Pro 6 Plus játszotta a főszerepet, ám nem egyedül lépett színpadra. Bemutatkozott ugyanis a szintén meggyőző Meizu X, amit odahaza Blue Charm X-nek, a nemzetközi forgalomban pedig M3X-nek nevezhetnek. A korábbi renderképeken az X a Honor 8 mellett pózolt, és valóban akadnak hasonlóságok, hiszen mindkét oldalt 2.5D megmunkálású üveglap borítja, és mutatós kék variáns is akad a szokásos fehér és arany színek mellett. Dupla kamera viszont nem került a hátlapra.

Meizu Blue Charm X
Meizu Blue Charm X (forrás: Meizu) [+]

A 153,8 x 76 x 7,4 milliméteres üvegházba 5,5 hüvelykes, légrésmentes technológiával előállított, Full HD felbontású Sharp TDDI panel került, amely kiemelkedő fénysűrűséget ígér, 403 ppi-s pixelsűrűség mellet. A Pro 6 Plusszal ellentétben viszont nem rendelkezik nyomásérzékeny tulajdonságokkal. Az mTouch fantázianéven futó, mobilfizetésre is felkészített biometrikus szenzor továbbra is az előlapi Home gombban kapott helyet.


[+]

A burkolat alatt a MediaTek 16 nanométeres gyártástechnológiával készült Helio P20-as rendszerchipje dolgozik referenciaértéken. A négy darab, maximum 2,3 GHz-re skálázott Cortex-A53-as magot négy, 1,6 GHz-es mag egészíti ki, míg kiszereléstől függően 3 vagy 4 GB LPDDRX típusú rendszermemória egészíti ki. A grafikus feladatok a Mali-T880 reszortja. Tárhelyből 32 vagy 64 GB választható.


(forrás: Meizu) [+]

A telep mérete mindössze 200 mAh-val kisebb, mint a csúcsmodell esetében, viszont a 3200 mAhs-s akkumulátor szintén Type-C USB-n keresztül tölthető, ráadásul gyorsan. Az mCharge gyortöltési szabvány 18 wattos teljesítményt hoz, ami lényegében a Qualcomm QuickCharge 3.0-val egyenértékű. Adatkommunikációs szempontból annyi bizonyos, hogy a WiFi 802.11a/b/g/n szabványon 2,4 és 5 GHz-en is hajlandó csatlakozni, míg Bluetoothból 4.1-es verziót pakoltak bele. A hálózati támogatásról egyelőre nincsenek hivatalos információk.


(forrás: Meizu) [+]

A hátlapon, mint jeleztük, egy darab f/2 rekeszértékű, 12 megapixeles Sony IMX386-os szenzor található, ugyanúgy, mint a Pro 6 Plusban. A hattagú lencséből álló szenzort viszont csak a kör alakú, kéttónusú LED segédfény és a PD autofókusz egészíti ki, a Plusban található optikai képstabilizátor és hibrid autofókusz már nem fért bele a költségvetésbe. A szelfikamera viszont szintén 5 megapixeles, ArcSoft arcszépítős megoldás.


(forrás: Meizu) [+]

A két SIM kártyát kezelő, legfrissebb, Flyme 6-ot futtató eszköz Meizu Blue Charm, Meizu X vagy Meizu M3X néven 3+32 GB-os kiszerelésben 246 dollárért, míg 4+64 GB-os változatban 290 dollárért lesz megvásárolható december 8-tól. Ez nagyjából nettó 71 és 85 ezer forintot jelent.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés