Bemutatkozott a OnePlus 10T

Ezzel együtt technikailag a OnePlus Ace Pro is, mivel a két készülék ugyanaz, csak a tajvani helyzet miatt a kínai bemutató elmaradt.

A OnePlua Ace Pro premierje ugyan elmaradt ma a Kínai Népköztársaság és Tajvan közötti feszültség miatt, de a OnePlus 10T nemzetközi bemutatója rendben lezajlott, a két készülék pedig ugyanaz, így nem maradtunk megválaszolatlan kérdésekkel. A OnePlus 10T/Ace Pro a OnePlus 10 Pro alternatívájaként lép piacra, közel azonos képességekkel, de a tényleges specifikációt tekintve eltérő hangsúlyokkal.


[+]

A némítókapcsolóról le kellett mondani, ezt a 4800 mAh-s telep 150 wattos SuperVOOC gyorstöltése és a készülék vastagságának visszafogása magyarázza a gyártó szerint, mivel a kapcsoló, a vezető dizájner elmondása szerint 30 négyzetmillimétert foglalt volna el az alaplapon, amit így nem tudtak volna megoldani jelentős vastagságnövekedés nélkül. Az alaplapon egyébként Snapdragon 8+ Gen 1 dolgozik 8 vagy 16 GB rendszermemória és 128 vagy 512 GB belső tárhely mellet, a gyártó pályafutása során az eddigi legnagyobb területű 3D hűtőrendszerrel. Indiában és az Egyesült Államokban egyébként opció a 12/256 GB-os kiszerelés is, utóbbi területen viszont a szabványok miatt be kell érni 125 wattos töltésteljesítménnyel.


[+]

LTPO2 panel helyett itt "mezei" 10-bites, 6,7 hüvelykes OLED-et kínál a gyártó, a FHD+ felbontás, a 120 Hz-es képfrissítés és a HDR10+ minősítés megvan. A komolyabb spórolás a kamerarendszeren történt, ami itt a telés szenzor helyett egy szerény 8 megapixeles ultraszéles és egy 2 megapixeles makrót jelent az 50 megapixeles Sony IMX766-os, optikailag stabilizált szenzor mellett.

Jack nincs, cserébe az 5.2-es Bluetooth támogatja az SBC, aptX HD, LDAC és AAC kodekeket, van NFC, WiFi6 és természetesen 5G  hálózati támogatás. Európában, így itthon is ma kezdődik az előrendelés a gyártó hivatalos webshopjában, ahol 8/128 GB-os és 12/256 GB-os modellek közül választhatunk zöld és fekete színben, előbbi memóriakonfigurációt 749 euróért, utóbbit 849 euróért, ami jelenleg nagyjából 295 ezer és 335 ezer forint.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés