„Bemutatkozott” a YotaPhone 3

Bár a bejelentették jobb szó, mert egyelőre keveset tudni az elöl-hátul kijelzős, igazán különleges széria harmadik tagjáról.

Mennyire volt különleges 2014-ben a YotaPhone, majd 2015-ben a folytatása? Annyira, hogy több száz okostelefon tesztünk után is sokan emlékezhetnek a két kijelzővel felszerelt, igán egyedi párosra. Az előlapra IPS majd AMOLED panel került, hátul pedig roppant takarékos e-ink kijelző mutatta az időt, at értesítéseket, a hasznos információkat vagy azt, amit a színes kijelző, csak fekete-fehérben.

YotaPhone 2
A YotaPhone 2 hátlapi e-ink kijelzője [+]

Sokat emlegették a YotaPhone 3 érkezését, ám az csak nem futott be, egészen idáig. Leleplezésnek ugyanakkor túlzás lenne nevezni, a Baoli Yota Technologies a harbini Kínai-Orosz kiállításon ugyanis csak annyit közölt: valóban érkezik a harmadik generáció, természetesen egy színes és egy e-ink megjelenítővel, 350 (64 GB-os tároló), illetve 450 dolláros áron (128 GB). És nagyjából ennyi.

A YotaPhone 3 pár hónapja közzétett „előzetese”
A YotaPhone 3 pár hónapja közzétett „előzetese” (forrás: AndroidHeadlines) [+]

Azt már a Liliputing teszi hozzá, hogy a YotaPhone 3 árusítása várhatóan szeptemberben kezdődik a Kínai Népköztársaságban és ekkortól lesz előrerendelhető Oroszországban. A fenti képet még a gyártó tette közzé pár hónapja, ennél okosabbak most nem lettünk a küllem tekintetében. Az Engadget viszont úgy hallotta, a különleges mobilt a Snapdragon 625 hajtja meg 5,5 hüvelykes Full HD (AMOLED), illetve 5,2 hüvelykes HD panellel (e-ink), 4 GB RAM-mal, 12 + 13 megapixeles kamerával, 3200 mAh-s teleppel és USB-C porttal.


A Hisense A2 hátulról [+]

Aki nem bírja ki szeptemberig, megpróbálhatja rátenni a kezét a Hisense A2-re, amely szerényebb specifikációval, ám ugyanúgy 5,5 és 5,2 hüvelykes képernyőkkel operál. Hozzájutni ehhez sem lesz könnyű.

Azóta történt

  • Hivatalos a YotaPhone 3

    Az orosz gyártó másodlagos e-ink kijelzővel szerelt készülékének harmadik generációja is bemutatkozott.

Előzmények

  • Jön a YotaPhone 3

    Az oroszok dupla kijelzős készülékének új generációja már jócskán időszerű, az elődmodell ugyanis három éves, bár elhanyagolva nincsen.

  • MWC 2017: Kihívója akadt a YotaPhone-nak

    Elöl és hátul is van a Hisense új telefonjának megjelenítője, megnéztük, mire használja az A2 a másodlagos, monokróm e-ink panelt.

  • YotaPhone 2 - nagy orosz forradalom

    Teljesen egyedi és roppant ötletes volt az előző Yotaphone is, de akadtak bőven hibái. A második generáció rengeteget javult, de még mindig nem tökéletes.

  • YotaPhone C9660 - hátulról jött az ötlet

    Maga a gyártó is azt mondta, hogy csak egy érdekes kísérlet volt az első YotaPhone. De bejött, már a másodikon dolgoznak. Mi az eredeti modellre tettük rá a kezünket.

Hirdetés