Bemutatkozott a Moto E4 és E4 Plus

A Lenovo halomra adja ki idén nyáron a Moto készülékeket, amelyek további példányai lassan a régi brand alatt, Motorola néven is feltűnhetnek.

Elképzelhető, hogy a Motorola márkanevet birtokló Lenovo lehagyva a Moto megkülönböztetést visszatér a Motorola brandhez, legalábbis a legújabb előzeteseken már ilyen formában szerepel a termékmegnevezés. Addig is itt van a legújabb Moto C sorozat az abszolút belépő szinten, valamint az eddig is létező Moto E széria, amely két új taggal bővült. A Moto E4 és E4 Plus szintén a tavalyi Moto E3 jogfolytonos utódai, néhány hasznos fejlesztéssel.

A tavalyi elődmodell, a Moto E3
A tavalyi elődmodell, a Moto E3 [+]

A Moto E4 megtartott az elődmodell kijelzőjét, így továbbra is 5 hüvelykes, HD panellel számolhatunk, viszont alatta típustól függően már található egy érintésérzékeny Home gomb, amibe biometrikus azonosítót rejtettek. A műanyag burkolat alá egyrészt egy 2800 mAh telep, még beljebb pedig opcionálisan Snapdragon 425-ös vagy 427-es lapka került 2 GB rendszermemóriával. A SoC teljesítménye itt megegyezik, az utóbbi mindössze frissebb variánsa az előbbinek. Belső tárhelyből viszont már 16 GB-ot biztosított.


[+]

Kamera terén nem sok előrelépés történt, a hátlapi modul 8 megapixelt tud autofókusszal és LED villanóval, míg az előlapon egy 5 megapixeles szenzor figyel, viszont ez utóbbi is kapott segédfényt, ahogy a Moto E4 Plus esetében is. A Plusnál viszont 13 megapixeles, f/2,0 apertúrájú főkamerával számolhatunk, míg az előlapi f/2,2 rekeszértékű 5 megapixeles szenzor ismétlődik.


[+]

A két készülék között nem csak ennyi különbség adódik, a Plus értelemszerűen nagyobb, 5,5 hüvelyk, de a felbontás megegyezik. Lapkakészletből egyféle adódik, Snapdragon 427 2 GB operatív memóriával, viszont a tárhely 32 GB-ra nő, azzal együtt, hogy 16 GB-os verzió elérhető lesz. Itt már fixen adott az ujjlenyomat-olvasó, viszont a telep sokkal érdekesebb. Az üzemidőt egy 5000 mAh-s, cserélhető akkumulátor biztosítja.

Mindkét készülék Android 7.1-es rendszerrel érkezik, a Moto (vagy Motorola) E4 149 eróval nyit, ami aktuális árfolyamon nettó 45 ezer forint, míg a Moto E4 Plus 199 euróba kerül, tehát olyan 61 ezer forint körül szerezhető be adóterhek nélkül számolva.

Előzmények

Hirdetés