Brutálisan néznek ki az új Red Magic készülékek

Persze a hardver is kiemelkedő, de a formaterv és a kialakítás abszolút lenyűgöző.

Azt eddig is tudtuk, hogy a Nubia tudja, hogyan kell használni az éppen legújabb és legerősebb hardvert, teljesítmény szempontjából sosem volt kifogásunk a Red Magic szériával szemben, bár szoftveresen és a képalkotás terén mindig volt hova fejlődni. Reméljük, hogy a most bemutatott 8-as széria nem csak dizájnban nyit új korszakot, bár a formatervet elnézve, most még azt is hajlamosak lennénk elnézni, ha szoftverrel és a kamerákkal csak később foglalkoznának. Már, amennyiben erre biztosan sor kerül majd.

[+]

A Red Magic 8 Pro és Pro+-t az akkumulátorméret és töltésteljesítmény különbözteti meg. A 8 pro nagyobb, 6000 mAh-s teleppel dolgozik 80 wattos gyorstöltéssel, a Pro+ kisebb, 5000 mAh-s akkumulátorához viszont 165 wattos teljesítmény társul, ami 14 perces teljes töltési időt jelent. Ezt leszámítva ugyanazt kínálják. Mindkét verzió a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-es szettjét kapta, amit a gyártó eddigi legnagyobb térfogatú (2068mm³) gőzkamrájával hűtenek. A 8 Pro-nál ezt akár 12 GB RAM és 256 GB belső tárhely kísérheti, a Pro+-ból pedig választható 16 GB rendszermemóriával és 1 TB belső tárhellyel szerelt verzió is. A készülékek valószínűleg LPDDR5x modulokat és UFS 4.0-s szabványú tárolót kaptak, de ezt majd a hivatalos specifikációból fogjuk megtudni, amint elérhető lesz.


[+]

A kamerarendszer kissé kiábrándító, van egy 50 megapixeles főkamera, egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű egység és egy 2 megapixeles makrószenzor, ami nem sok izgalmat ígér, de meglátjuk, mit hoznak ki a mezei hardverből, illetve a kijelzőbe rejtett, 16 megapixeles előlapi szenzor teljesítménye is kérdéses, de legalább nem rontja a levegőt játék közben.


[+]

A 6,8 hüvelykes, 2480 x 1116 pixel felbontású, 120 Hz-es, HDR10+ OLED panelbe tehát nem rondít bele semmi, az extrém keskeny káváknak köszönhetően pedig 97,3%-os kijelzőarányt tud felmutatni. Az audimegjelenítés is ígéretesnek tűnik, nem csak Snapdragon Sound támogatással bíró, nagy hatékonyságú (ultra linear) szeteró hangszórókat kapunk és 96 kHz-es veszteségmentes átvitelt és 48 milliszekundumos késleltetést, de 3,5 milliméteres jack csatlakozót is, a játékokhoz pedig kiemelkedő érzékenységű, 520 GHz-es mintavételezésű ravaszok állnak rendelkezésre.


[+]

A Red Magic 8 Pro-hoz már 216 ezer forintnak megfelelő jüanért hozzá lehet jutni Kínában 8/128 GB-os kiszerelésben, a 12/512 GB-os modell pedig 260 ezer forintra jön ki, ha nem ragaszkodunk az fizikai ventilátor látványához. Ugyanez a memóriakonfiguráció átlátszó hátlappal (Deuterium Transparent Edition) picit többe, 270 ezer forintnyi jüanba kerül. A 8 Pro+ 281 ezer forintos árszinten nyit 12/256 GB-os memóriacsomaggal, az átlátszó kiszerelésért 16 GB rendszermemóriával és 1 TB belső tárhellyel pedig 380 ezer forintnak megfelelő helyi pénzt kell letenni az asztalra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nubia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés