CES 2017: Aktív zajszűrős újdonságot is hozott a Sennheiser

A fejhallgatós vonalon két új, vezeték nélküli párosításra képes termékkel állt elő a cég, a bal oldali képen a HD 4.50 BTNC látható, mellette pedig a HD 4.40 BT figyelhető meg. A terméknevek elárulják a fő különbséget: csak a drágábbik változat esetén számítsunk aktív zajszűrésre, ezen kívül még az összecsukható kialakítás a 4.50-es privilégiuma. Nagy különbség ezeken kívül nincs a kettő között, mindkettő zárt, NFC-re és AptX-re képes, állítólag akár 25 órás zenelejátszási üzemidőt tudnak hozni, a HD 4.50 bekapcsolt zajszűréssel 19-re képes. Természetesen mindkét típus képes headsetként működni.

Bal oldalt látható az aktív zajszűrős változat Bal oldalt látható az aktív zajszűrős változat
Bal oldalt látható az aktív zajszűrős változat [+]

Beszédesen Momentum In-Ear Wireless névvel jön hazánkba a Bluetooth-képes fülhallgató, ami kialakítását tekintve nagyon hasonlít a vezetékes Monentumra, épp csak a műbőr borítású, piros cérnával varrt nyakpánt különbözteti meg a vezetékes változattól. Elegáns módon a pánt belső oldalára kerültek a gombok és visszajelzők, természetesen hangerőállítás és számléptetés is lehetséges vele, az AAC kodeken kívül pedig a Qualcomm-féle AptX sem maradt ki a listából, a lehető legjobb hangminőség érdekében. Aktív zajszűrése sajnos nincs, viszont büszkén említik a gyorstöltést, ami 1,5 órányi töltéssel 10 órányi zenehallgatást ígér a felhasználóknak. A kütyüre akár egyszerre két telefont is csatlakoztathatunk.

1,5 óra töltéssel 10 óra zenehallgatást ígér
1,5 óra töltéssel 10 óra zenehallgatást ígér [+]

Az árakat egyelőre csak amerikai dollárban lehet tudni, a HD 4.40 BT Wireless 150 dollárba (nyers átszámítással körülbelül 45 ezer forintba) fog kerülni, az aktív zajszűrős kiadásért 200 dollárt (nagyjából 58 ezer forintot) kérnek, a Momentum fülhallgató pedig a kettő közt, körülbelül 50 ezer forintnak megfelelő összegért startol.

Utazásunkat az ASUS támogatta.

Előzmények

Hirdetés