IFA 2016: VR-eszközökkel készült a Sennheiser

A Sennheiser többek közt a VR-ban látja a zenehallgatás jövőjét, így nem csak fejhallgatókkal készültek a berlini kiállításra, hanem megmutattak egy felvételt a virtuális valóságban, amit a saját VR-mikrofonjukkal rögzítettek, és természetesen a Momentum 2 Wireless fejhallgató is tőlük származott. A képen egy zongorázó hölgyet láthattunk magunk előtt egy hatalmas koncertteremben, mi pedig természetesen a közönség soraiban ültünk, és amerre forgattuk a fejünket, annak megfelelően jutottak el hozzánk a hangok.

Az élmény alapját egy Samsung Gear VR adta, viszont a benne rejlő tartalom saját, és természetesen a fejhallgató is.
Az élmény alapját egy Samsung Gear VR adta, viszont a benne rejlő tartalom saját, és természetesen a fejhallgató is. [+]

A megjelenített tartalom a Samsung Gear VR-nak köszönhetően rendben volt, és a hangminőség is meggyőzőnek tűnt, némi késlekedést hangban lehet érezni gyors fejmozgásokkor, és az is kérdéses, hogy mikor lesz ehhez elegendő tartalom, és azokat ki nézné órákig, mindenesetre jóval intenzívebb, és ezzel együtt jóval fárasztóbb élmény a hagyományos zenehallgatásnál.

Íme egy VR-képes mikrofon!
Íme egy VR-képes mikrofon! [+]

Természetesen azt az eszközt is megnéztük, amivel a rögzítés történt, ez a CES-en bemutatkozott Ambero VR mikrofon, ami tudja a 360 fokos rögzítést és 4 darab tetraéderes klaszterből áll, viszont egyelőre még nem elérhető a nagyközönség számára, hiszen erőteljesen tesztelik.

Azóta történt

Hirdetés