CES 2019: A Matrix PowerWatch 2 sosem merül le, mert Te töltöd

Okosórákkal és sportórákkal Dunát lehetne rekeszteni, ám jobb esetben pár hetente, rosszabb esetben pedig 1-2 naponta ezeket tölteni kell, márpedig az ember pont azt szeretné, hogy az óra mindig a karján csüngjön és statisztikázza testmozgását. Ha például este kerül töltőre, kimarad az alvásstatisztikázás, ám a Matrix PowerWatch 2-vel ez sose fordulhat elő, mert egyszerűen nem lehet semmire rácsatlakoztatni.

A napelemes Matrix Powerwatch (balra) az Amazfir Stratos mellett
A napelemes Matrix PowerWatch 2 prototípusa (balra) az Amazfit Stratos mellett [+]

Már az első PowerWatch is a felhasználó testhőjét vetette be a ketyere etetésére, amihez az erősen készülőfélben lévő folytatás a színes, kerek óralap szélén napelemes opciót tesz hozzá, hogy napfénnyel is tölteni lehessen. A PowerWatch 2 színes, háttérvilágítással rendelkező LCD panellel rendelkezik, ami világítás nélkül, mindig aktív maradhat.

A belső pedig GPS-t és intelligens pulzusmérőt is tartalmaz a szokásos mozgásszenzorok mellett. Így aztán nem gond a napi aktivitás- és sportkövetés, a saját alkalmazás mellé pedig Apple HealthKit és Google Fit integráció is jár. Az órarész 45 milliméteres és 50-60 gramm között landol majd a végleges típus tömege, jó zárszerkezettel ellátott szilikonpánt kíséretével.

A PowerWatch 2 lelke természetesen a hőelektromos generátor, ami a test által leadott hőt konvertálja a szenzorok és a kijelző számára hasznos energiává, és mivel tényleg nincs az órán töltőport, a fejlesztők pedig saját karjukon viselték a működőképes prototípusokat, a dolog láthatóan működik, a lemeríthetetlen,  200 m vízállósággal ellátott sportóra tehát pár hónapon belül valóság lehet.

Azóta történt

Előzmények

  • CES 2019: Szoftverben erősít a Travis

    A 100 országban forgalmazott fordítókütyü idővel egyre hatékonyabbá válik, hamarosan pedig a beszélgető hangján fog az általa ismert 100 nyelv valamelyikén megszólalni.

Hirdetés