CES 2023: Kompakt táblagéppel és fülhallgatóval is készült a TCL

Újdonság a Tab 8 LE táblagép és a MoveAudio Air TWS fülhallgató.

A 40-es széria okostelefonjai mellett kompakt méretű androidos táblagépet és vezetékmentes fülhallgatót is bemutatott a CES kiállításon a TCL. A Tab 8 LE a tavaly januári Tab 8 utódja, maradt az IPS LCD kijelző mérete és HD felbontása (800 x 1280 p), ahogy a 4G-s adatkapcsolat is. Az akkumulátor 4080 mAh a gépben, ezzel a TCL szerint akár egész napos üzemidőt ki lehet hozni a könnyű és kis méretű táblából.

Elején és hátulján is található egy-egy 5 MP-es kamera a tabletnek, jobb és bal oldalán a keretnek pedig sztereó hangszórók dolgoznak. A beépített tárhely 32 GB, ami bővíthető microSD-vel akár 512 GB-ig. A rendszerchip típusát nem közölte pontosan a gyártó, csak annyit tudunk, hogy egy négymagos lapkáról van szó, így vélhetően maradt a tavalyi modellben használt 2 GHz-es CPU-val dolgozó MediaTek MT8766B lévén belépőszintű készülékről van szó. Viszont egyelőre úgy tűnik, a táblagépet csak az Egyesült Államok területén tervezi árulni a TCL, a Tab 8 LE 159 amerikai dolláros áron január végén kerül majd piacra az USA-ban.

A TCL MoveAudio Air fülhallgató viszont nem lesz exkluzív az amerikai vásárlók részére, a fülhallgató 39,99 eurós áron Európában is elérhető. A Bluetooth 5.2-t használó TWS eszköz összesen négy mikrofont használ a hívások közben a háttérzajok szűréséhez. Aktív zajzár nincsen, de így elérhető a 9 órányi folyamatos lejátszás, passzív izolációra pedig hallójáratban ülő kialakításából adódóan képes az eszköz.

TCL MoveAudio Air
TCL MoveAudio Air [+]

A tok mérete 60,8 x 49,6 x 27,6 milliméter, a fülhallgatók darabja 33,5 x 21,1 x 24,6 milliméteres és mindkettő fehér színű műanyagból készül. Van IPX4-es védelem, vagyis izzadság nem tehet kárt a fülhallgatóban. A tok 48,3 gramm, aminek nagyját az 500 mAh-s akkumulátor adhatja, a fülhallgatók darabja 4,4 grammot nyom és azokban 50 mAh-s akku található. A töltés Type-C csatlakozón keresztül megy, a fülhallgatók pedig mágnesesen, 2 pines Pogo csatlakozón töltenek a tokban.

Nincs aktív zajzár, nincs viselésérzékelés, se multipont, az átlagos késleltetés 120 milliszekundum, a hangot pedig 10 mm-es dinamikus meghajtók szolgáltatják. A fülhallgató iOS és Android készülékekkel is kompatibilis, így adott az AAC támogatás is az SBC kodek mellett. A szárban érintőfelület található, ezzel lehet vezérelni a fülest, valamint van állítható EQ három móddal: mélykiemelt, kiegyensúlyozott és podcast.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés