Chromecast támogatást kapott a Gear VR

Az első, fejlesztői kiadásnak szánt Samsung Gear VR a Galaxy Note4-gyel mutatkozott be, a második generáció pedig a Galaxy S6-os szériával. Az Oculusszal közösen fejlesztett koncepció alapja a virtuális valóság széleskörű elérhetőségének biztosítása. Az idei szett már kiegészítő kezelőegységet is kapott egy kontroller formájában, az alkalmazáskínálat pedig rohamosan növekszik.


[+]

Az Oculus új funkciót mutatott be, ami lehetővé teszi a kijelzőn látottak valós időben való streamelését Chromcast képes megjelenítőre. Az új opció aktiválásával a körülöttünk lévők is láthatják, ami telefon kijelzőjén feltűnik. Ezzel egyrészt a környezetünk nem szigetelődik el, miközben a virtuális valóságban tevékenykedünk, másrészt sokkal hatékonyabban tudjuk instruálni azt, aki még nem olyan gyakorlott a témában. Az új funkció az Oculus alkalmazás frissítésével válik elérhetővé.

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Gear VR kontrollerrel - bemutató

    Távirányítót kapott a Gear VR, amely a szemüveggel és attól függetlenül is megvásárolható. Megnéztük, mennyire praktikus és milyen tartalmak érhetők el jelenleg hozzá.

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

  • Új virtuális valóság projektekkel készül a Samsung

    Nem csak a Galaxy Tab S3 fog bemutatkozni Barcelonában, de a gyártó Creative Lab projektjének megoldásait is kipróbálhatjuk.

  • Samsung Galaxy S7 - páratlan galaxiS

    A Samsung legújabb zászlóshajója ránézésre nem tűnik a haditengerészet forradalmának, a tavalyi flottaparancsnok mégis veteránnak érződik, amint a fedélzetre lépünk, pláne, ha a gépházba is lenézünk.

Hirdetés