Új virtuális valóság projektekkel készül a Samsung

A Samsung 2012 decemberében létrehozott C-Lab tehetséggondozó programja támogatja a kreatív vállalati kultúrát és segítséget nyújt a Samsung alkalmazottak innovatív ötleteinek megvalósításában, ami négy, egészen innovatív terméket és alkalmazást jelent a virtuális valóság (VR) és a kiterjesztett valóság (AR) területén. A fejlesztések a szórakoztatáson kívül praktikus megoldásokat is magukban foglalnak, mint az életminőség javítás, vagy a lakberendezés virtuális valósággal való könnyebbé tétele.

Relúmĭno
Relúmĭno [+]

A Relúmĭno látástámogató alkalmazás, amely a Gear VR rendszerrel együttműködve élesebb képet biztosít olvasáskor és tévénézéskor a látássérültek, illetve a gyengén látó felhasználók számára. A mobilalkalmazásként működő, a Samsung Gear VR eszközbe illeszthető technológia élesebbé teszi a képelemeket azáltal, hogy újratérképezi a vakfoltokat, és az Amsler-rács segítségével korrigálja a metamorfopszia miatt torzuló képeket.

Monitorless
Monitorless [+]

A Monitorless egy távvezérelt VR/AR megoldás, amelynek köszönhetően a felhasználók képernyő nélkül is használhatják okostelefonjukat vagy számítógépüket egy speciális, elektrokromatikus üveggel szerelt szemüveg segítségével, amely AR és VR módban is használható. Ezzel például nagy számítási igényű játékok is játszhatóvá válnak mobileszközön.

VuildUS
VuildUS [+]

A VuildUs lakberendezési megoldás, amellyel a felhasználók vásárlás előtt megtekinthetik, hogyan mutatna a kiszemelt bútor a lakásukban. Ehhez azért szükség lesz egy 360 fokos kamerára, amire természetesen a Samsungnak van ötlete, valamint egy VR-kompatibilis eszközökre tervezett mobilalkalmazásra. Az alkalmazásban akár a kiválasztott bútor megvásárlása is lehetséges, és az sem baj, ha a mérőszalagot otthon hagytuk. Mert nem kell.

traVRer
traVRer [+]

A traVRer egy 360 fokos videoplatform, aminek elég érdekes neve lett, a felhasználók viszont élethű virtuális utazást tehetnek egy valódi utazás előtt vagy után. A platform felhasználói felkereshetik a világ híres helyszíneit és látványosságait, a felvételeken rögzített hangulattal, háttérzajokkal és eseményekkel gazdagítva. Sőt, még a kívánt napszakot is belőhetik magunknak.

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Gear 360 - a legjobb gyerekcipő

    A koreai gyártó 360 fokos kamerája a jelenlegi legjobb a piacon, de a technológia még nagyon friss, hosszú az út addig, hogy megszülessen a közel tökéletes eszköz.

  • Galaxy blog: Az Everesten járt az S7 és a Gear 360

    Befért Heo Young-Ho hegymászó táskájába 360 fokos képeket és videókat lövő Gear 360, valamint a Galaxy S7 okostelefon. Mindkettővel kattintott.

  • Samsung Gear VR (SM-R322) bemutató

    A Samsung nagyon komolyan veszi azt az elhatározását, hogy szinte mindenki számára elérhetővé teszi a VR-t, a csúcskategóriás mobiljaikhoz készült szemüveg egyáltalán nem drága.

Hirdetés